Een lijstje met inspirerende pinners

Veel mensen zien Pinterest als het zoveelste sociale newerk en in zekere zin is dat ook zo. Toch heeft Pinterest echt voordelen ten opzichte van andere sociale netwerken. Om deze voordelen in beeld te brengen heb ik een lijstje gemaakt van een aantal Pinners die Pinterest op een originele manier gebruiken en daardoor mij inspireren.

Pin mee met 101woonideeen

101Woonideeen is een tijdschrift vol met leuke DIY’s en foto’s van prachtige interieurs. Op Pinterest.com/101woonideeen verschijnen vele plaatjes uit blad zelf, maar ook pinnen zij inspirerende foto’s van trends en producten. Een maandelijks terugkerend ritueel is dat 101Woonideeen lezers mee laat pinnen over een bepaald thema. Dit initiatief brengt 101Woonideeen weer op ideeën, want zij kunnen zo precies zien wat lezeressen leuk vinden.

De pinspiratie van Vlinspiratie

Vlinspiratie is het account van de art-director Monique van der Vlist van 101Woonideeen. Zij gebruikt Pinterest om mooie illustraties te delen die je onder andere ook vindt op haar weblog (vlinspiratie.blogspot.com) én ze gebruikt Pinterest als inspiratie voor het blad 101Woonideeen.

Tuinieren op Pinterest

Ben je gek van Tuinieren, mooie tuinfoto’s of DIY’s voor in de tuin of met planten? Dan moet je Tuinieren.nl volgen op Pinterest. Behalve pins afkomstig van Tuinieren.nl, pinnen zij ook inspirerende ideeen voor in de tuin.

Pinnen (en bestellen) met Bol.com

Bol.com is weliswaar nog niet erg actief op Pinterest.com/bolpuntcom, maar heeft dit medium wel vast omarmd. Een goede keuze, want je pint de afbeeldingen van bijvoorbeeld boeken vanaf je eigen site (Bol.com) en dus verschijnt er onder de afbeelding een mooi linkje naar de desbetreffende sitepagina waar men – verrassend – gelijk het boek (of film, of speelgoed of elektronica) kan bestellen. Daarnaast hebben de afbeeldingen van Bol.com een watermerk met het logo en iedereen die dus Bol.com repinned zorgt er dus voor dat Bol.com meer merkbekendheid krijgt.

Kidsdingen op Pinterest.com/kidsdinge

Kidsdinge is een webshop die dingen voor kids verkoopt, zo veel moge duidelijk zijn. Wat Kidsdinge doet op Pinterest is vergelijkbaar met Bol.com, namelijk het pinnen van producten die ook op de website van Kidsdinge wordt verkocht. Weliswaar gebruikt Kidsdinge geen watermerk, maar de link naar de website blijft wel staan. En daarnaast is Kidsdinge natuurlijk bedoeld voor een kleinere doelgroep dan Bol.com (die zijn doelgroep steeds meer uitbreidt), waardoor een watermerk minder van belang is.

Like&Love de pins van Like&Love it!

Likeandlove.nl is de website van Laura, een actieveling op het internet die ook andere mooie websites produceert. Op Like&Love it! vind je allemaal hebbedingen, van mooie boeken tot iPhonehoesjes tot armbanden tot agenda’s. En die afbeeldingen vind je weer op Pinterest, waar bij de pin de link naar het desbetreffende artikel staat waar je behalve meer informatie ook een bestellink vindt.

Andere inspirerende Pinners

Voor mooie quotes en graphics: Liesbeth Brouwer.
Voor sportieve en reispins: Hester Ozinga
Voor culinaire gadgets: Culy.nl
Voor veel fashion: Esther Pordon.
Voor gave gadgets en ‘mannendingen’: Erwin van der Zande.

En ik zou het natuurlijk ook heel leuk vinden als je mij volgt op Pinterest: Marikee.

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk de pingids.nl, hoewel hier ook een heleboel inactieve accounts tussenstaan, zitten er ook echte pareltjes tussen.

Nog geen Pinterest-account? Lees hier hoe je er een krijgt en aan de slag kunt gaan. 

Ken jij nog andere inspirerende pinners? Deel ze in de reacties!

1 reactie on Een lijstje met inspirerende pinners

Laat een reactie achter