Film: The First Grader

The First Grader

Het verhaal van The First Grader klonk al behoorlijk indrukwekkend en interessant. Maar dat de film zó ontzettend mooi zou zijn dat ik nog steeds kippenvel voel als ik aan de film denk, had ik nooit gedacht. Een absolute aanrader dus! 

 

The First Grader vertelt het verhaal van Kimani Nganga Maruge, afgekort Maruge, die dolgraag naar school wil. Het toeval wil dat hij op een dag op de radio hoort dat zijn thuisland Kenia gratis onderwijs aanbiedt, voor iedereen. Maruge gaat naar een school in zijn buurt toe, maar wordt niet toegelaten. Hij is op dat moment 84 jaar.

Het indrukwekkende verleden van Maruge heeft hem geleerd niet op te geven en dat doet hij dan ook niet. Hij probeert zo goed mogelijk aan de eisen van de school te voldoen met de juiste kleding en schoolspullen en uiteindelijk wordt hij geaccepteerd door de hoofdonderwijzers.

Een heftige strijd

Wat volgt is een prachtige verhaal van een man die nooit de kans heeft gehad om te leren, maar dit echter dolgraag wil voor een hele speciale reden. De film is een strijd tussen verschillende stammen, tussen een hoofdonderwijzeres en haar baas, tussen een oude man en de overheid.

De film ‘The First Grader’ is te koop op dvd, onder andere bij Bol.com

1 reactie on Film: The First Grader

  1. Anouk
    23 juni 2012 at 21:48 (8 jaar ago)

    Ben wel benieuwd naar deze film :)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter