HappyThankYouMorePlease

happythankyoumoreplease

Een film met de naam HappyThankYouMorePlease zal waarschijnlijk niet op zaterdagavond in een grote bioscoop te zien zijn. En ondanks de vreemde titel is dat raar, want het verhaal is voor verschillende generaties leuk én herkenbaar. Tijd dus dat je deze film gaat zien!

De film vertelt in eerste instantie het verhaal van Sam, een man die vooral veel schrijft en niet zoveel publiceert. Sam heeft een beste vriendin, Annie, die lijdt aan de ziekte Alopecia (een ziekte waardoor je kaal bent). En Sam heeft een nichtje, Mary Catherine, die door een relatiecrisis heen gaat.

En of dat nog niet genoeg materiaal was voor een film, komt Sam op weg naar een gesprek over een van zijn manuscripten een jongetje tegen in de metro. En dat jongetje lijkt te laat uit de metro te stappen, waardoor hij zijn moeder nét mist. Genoeg redenen voor Sam om zich te ontfermen over het jongetje Rasheen. Met dat manuscript wordt het – uiteraard – niets, maar Sam ontmoet wel Mississippi, die zijn droomvrouw lijkt.

Wat volgt is mooie film. Een film die je inzichten brengt die bruikbaar zijn in je eigen leven. Een film over het ‘dertigersdilemma’ waar tegenwoordig niet alleen dertigers meer mee kampen. Een onderwerp waar misschien al honderden films over zijn gemaakt, maar waarvan Happy.Thank you. More Please? absoluut de beste uitvoering is. Met als decor de bruisende stad New York.

Bestel de dvd van Happy. Thank you. More please?

2 reacties on HappyThankYouMorePlease

  1. Eva
    18 juni 2012 at 14:21 (11 jaar ago)

    Aaah ik hou zo van deze film! Zo mooi, zo grappig en geweldige acteurs.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter