Hoe ik mijzelf halveerde – Nine Pankras

Hoe ik mijzelf halveerde
en de anorexia weer te boven kwam.

 

Nine is een meisje als zovelen. Niet dik, maar wel met een gezond Hollands figuur. Maar Nine wordt een uniek geval als zij besluit een paar kilo af te vallen. Want het blijft niet bij die paar kilo. Nine halveert haar gewicht.

Wanneer je aan een anorexiapatient denkt, denk je misschien dat diegene erg onzeker is, weinig zelfvertrouwen heeft en ernstig worstelt met haar gewicht. Maar Nine is niet zo. Ze wilde niet per se dun zijn, maar wist gewoon niet hoe ze moest stoppen met haar gedrag.

En haar gedrag zorgde er uiteindelijk voor dat Nine in een kliniek terecht komt. Toch blijft Nine grotendeels dezelfde persoon, ze behoudt haar gevoel voor humor en haar zelfvertrouwen. Daardoor weet Nine te overleven van de ziekte die haar van een student journalistiek transformeerde tot kampioen afvallen.

Eerlijk beeld

Het boek is heftig en erg persoonlijk, maar het geeft wel een eerlijk beeld van de ziekte anorexia en laat de ziekte eens zien vanaf een kant mét zelfvertrouwen.

Ondanks dat Nine Pankras journalistiek studeerde, is haar boek meer een verzameling van columns dan dat het echt een verhaal vormt. Het biedt een kijkje in de keuken van het restaurant Anorexia, maar de geuren en smaken komen niet over. Het boek is geen aanrader voor liefhebbers van literatuur, maar als je graag boeken leest met waargebeurde verhalen in een soort columnvorm, dan moet je dit boek op je verlanglijst zetten.

Bestel ‘Hoe ik mijzelf halveerde‘ bij Bol.com

Hoe ik mijzelf halveerde – Nine Pankras, uitgeverij Nieuw Amsterdam.
ISBN: 9789046810156. Prijs: €16,95.

Laat een reactie achter