HOW TO: Pinterest

De afgelopen weken vond je op elke weblog er wel een artikel over: Pinterest. Toch is de drempel voor niet-Pinners erg hoog om ermee te starten, of is het niet duidelijk HOE je moet starten. Daarom handige Pinterest info op een rijtje!


Waar je eerst nog een uitnodiging nodig had om te kunnen starten met Pinterest, kun je nu gewoon een account aanmaken. Scheelt weer zeuren om een uitnodiging.

Wat wel hetzelfde is gebleven is het linken aan Twitter en Facebook. Je moet een van deze social media kiezen om je account te kunnen aanmaken. Nadat je account is geregistreerd kun je deze koppeling wel weer ongedaan maken.

En pinnen maar!

En dan? Account aangemaakt en nu maar die ‘boards’ volgooien met mooie plaatjes. Je kán natuurlijk zoeken via de knop ‘Everything’ bovenaan de site, maar nog leuker is om op zoek te gaan naar Pinners die regelmatig pins plaatsen die jij ook mooi vindt. Ook kun je zelf pins toevoegen aan de site, onder andere door op de ‘Add’ knop bovenaan te klikken, hiermee kun je een url invoeren en kiezen uit plaatjes van die site of een bestand van jouw computer uploaden.

Pinners en boards volgen

Een interessante pinner gevonden, maar heeft diegene ook een heleboel ‘boards’ die jij niet mooi vindt? Dan volg je toch alleen de boards die je wel leuk vindt! Heel simpel: ga naar de pagina van de Pinner en klik op de ‘Follow’-knop die onder het board staat dat jij leuk vindt.

Wel zo eerlijk: juiste bronnen!

Als je eenmaal lekker aan het pinnen bent, zijn er nog twee dingen waar je op moet letten. Als je zelf bij een tijdschrift of (grote) website werkt weet je dat beeldmateriaal een lastige kwestie is. Vaak moet je betalen voor mooi beeld,terwijl datzelfde beeld overal op internet circuleert. Om het een beetje binnen de perken te houden is het slim om erop te letten dat pins linken naar een originele bron. Een originele bron is niet google.com en helaas vaak ook niet tumblr. Ik probeer pins zoveel mogelijk te laten linken naar de website van de eigenaar van het beeld (mits het beeld op de website staat) of naar een website waar het beeld staat en de maker/fotograaf duidelijk vermeld is. Daarnaast let ik er op dat een pin die bij een blog hoort ook linkt naar de desbetreffende blog.  Kost wat extra tijd, maar is wel zo eerlijk.

Pas op: werkt verslavend!

Daarnaast zul je snel merken dat Pinterest verslavend kan werken. Er zijn al een aantal bloggers die zichzelf hebben opgelegd dat ze niet langer dan een uur per dag – wat eigenlijk al heel lang is – op Pinterest mogen. Kan je nagaan hoe lang ze zaten te pinnen voor deze tijdslimiet…

2 reacties on HOW TO: Pinterest

 1. rick
  20 juni 2012 at 16:17 (9 jaar ago)

  Is pinterest ook voor android? Als dat zo is zou ik dan een uitnodiging mogen? ^____^ dankje

  Beantwoorden
  • Marike
   20 juni 2012 at 20:52 (9 jaar ago)

   Hoi Rick, ik weet niet of er een officiële app is voor Android, maar als het goed is kan je sowieso de website benaderen van je telefoon! :)

   Ik zal je een uitnodiging sturen! :)

   Groetjes

   Beantwoorden

Laat een reactie achter