Cupcakes maken zoals bij de Hummingbird bakery

Hummingbird Bakery in Notthinghill

Sla een tijdschrift open en je ziet een productie over cupcakes, loop de plaatselijke banketbakker binnen en de cupcakes kijken je aan vanachter het glas; je kan het niet ontkennen: cupcakes zijn hot. Een van de Europese grondleggers van deze trend is Tarek Malouf van de Hummingbird Bakery in Londen.

Thanksgiving in de VS. Terwijl Tarek Malouf geniet van allerlei lekkernijen bedenkt hij er nog geen banketbakker is in Londen die het gebak wat hij at, verkocht. Tijd om daar verandering in te brengen. Hij startte met het plannen van zijn bakkerij, nam lessen in New York en liet vrienden en familie proeven. Toen er een pand vrij kwam in Nottinghill (de wijk van de gelijknamige film), bedacht hij zich geen moment en opende The Hummingbird Bakery.

Voordat Tarek Malouf cupcake kon zeggen, was zijn bakkerij een groot succes. Mede doordat hij veel publiciteit van blogs en vrienden en familie kreeg, maar vooral omdat zijn lekkernijen gewoon echt heel erg lekker zijn. Zo lekker dat meerdere klanten vroegen naar zijn succesrecepten, wat Tarek Malouf opnieuw op een goed idee bracht.

Een kookboek

Van cupcakes tot taarten, tot vlaaien, brownies, muffins en koekjes. Je vindt het allemaal in ‘Het Hummingbird bakboek’. Heerlijke, vaak simpele recepten met prachtige foto’s van de mooiste gebakjes waardoor het water je in de mond loopt én die je zelf ook kan maken.

Het boek ‘Het Hummingbird bakboek’ is zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar. In de Nederlandse versie zijn ook alle maten aangepast, scheelt weer rekenwerk.

Aan de slag?

Zin om de keuken in te stappen? Bestel Het Hummingbird bakboek bij Bol.com. Heb je de cupcake-smaak wel te pakken? Download dan de app van Hummingbird bakery.

1 reactie on Cupcakes maken zoals bij de Hummingbird bakery

  1. Liliane
    19 juli 2012 at 01:23 (9 jaar ago)

    Jaaa, ik liep hier langs toen ik vorig jaar in Londen was en de etalage alleen al ziet er heerlijk uit.
    Ik dacht alleen dat ik met mijn glutenvrije dieet daar niet terecht kon. Niets was minder waar! Ik kon daar JUIST glutenvrije cupcakes eten. Stom stom stom :P

    Beantwoorden

Laat een reactie achter