Mercado de San Miguel in Madrid

Midden in de wereldstad Madrid is een toeristische trekpleister, die gelukkig niet zoveel toeristen trekt als andere toeristische trekpleisters: Mercado de San Miguel.


Mercado de San Miguel is van origine een Spaanse markthal, maar is sinds de renovatie een ruimte waar je verschillende hapjes en drankjes kan halen. Mercado de San Miguel is vergelijkbaar met La Boqueria in Barcelona, maar is wat kleiner.

In deze markthal vind je kraampjes met fruit, spaanse hammen, wijn, kazen en veel meer verse dagproducten. Ook is er een kraampje dat heerlijk (en reteduur) ijs verkoopt, zodra je binnenkomt van de Calle Mayor zit deze gelijk rechts. Maar behalve hier je boodschappen doen, kan je hier ook gaan zitten met een drankje en wat tapas. Wat veel toeristen, maar ook Spanjaarden doen.

Huiskamer middenin de stad

In Mercado de San Miguel hangt ook leuke, knusse sfeer. Ondanks dat de hal bestaat uit glasplaten, voelt het alsof je in een hele drukke huiskamer zit. Het is een ideale tussenstop als je even wilt gaan zitten, wat drinken en bekijken wat je nu wilt gaan doen.

Persoonlijk vind ik Mercado de San Miguel niet geschikt voor avondeten, maar als late lunch of voor een drankje kan je hier prima terecht. Extra pluspunt: er is airco! Mercado de San Miguel is het best bereikbaar met de metro vanaf Sol of Opera. Vanaf daar is het ongeveer 5 á 10 minuten lopen.

Kijk ook op de website van Mercado de San Miguel.

1 reactie on Mercado de San Miguel in Madrid

  1. Frank
    25 juni 2012 at 10:54 (8 jaar ago)

    Het is echt super daar! Heerlijk relax tussen de Spanjaarden aan een biertje met tapas. Echt vakantie en dus zeker een aanrader om naar toe te gaan!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter