De Italiaanse ‘Insalata Caprese’ is waarschijnlijk de bekendste Italiaanse salade en niet voor niets. Deze simpele salade is in bijna elke variant gewoon heel erg lekker!
De salade Caprese bestaat traditioneel uit tomaten, mozzarella en basilicum en naar smaak wordt olijfolie of balsamico toegevoegd. Mijn variant van de salade Caprese bestaat uit een extra ingrediënt.
Benodigheden:
– Rucola melange
– Basilicum
– Tomaten
– Olijfolie
– Zout en peper
De mozzarella, tomaten en rucola snijd ik vrij klein, waarna ik alle ingrediënten bij elkaar voeg in een diep bord. Vervolgens voeg ik de basilicum blaadjes (of kruiden) toe. Als alles met elkaar gemengd is voeg ik olijfolie en peper en zout toe.
Ook Albert Heijn heeft een recept voor de salade Caprese: bekijk het recept op de website van Albert Heijn.
Serena
23 juni 2012 at 12:58 (11 jaar ago)Absoluut een van mijn favoriete gerechten. Makkelijk, snel en superlekker!!!