De Geluksprofessor van Patrick van Hees

De geluksprofessor

Als we alle wensen van wereldbevolking zouden moeten samenvatten, zou het neerkomen op wereldvrede én gelukkig zijn. Over die laatste wens gaat het boek De geluksprofessor. En hoewel het boek een roman is, bevat het zeker interessante invalshoeken over gelukkig worden.

De geluksprofessor vertelt het verhaal van Cuno Groen. Een eikel eersteklas. Zijn eigen geluk gaat voorop en daarbij laat hij zijn omgeving – met name zijn eenvoudige familie – behoorlijk in de steek. Wanneer zijn beste vriend en baas hem uitnodigt voor een gesprek gaat Cuno er dan ook volledig vanuit dat hij promoveert. De klap komt dan ook hard aan als hij de promotie niet krijgt.

Vluchten voor zijn leven

Vanaf dat moment begint zijn leven scheurtjes te vertonen. Het werk wat hij doet heeft geen smaak meer, zijn scharrel begint een serieuze relatie met een ander en zijn vriendschappen zijn ook niet meer wat het was. Met een enkel aanbod is Cuno dan ook vertrokken naar Cambridge om een presentatie te geven die hij inmiddels kan dromen.

Geluk in ‘Cam

Cam’, zoals Cuno Cambridge noemt, doet hem goed en wanneer zijn baas hem vraagt over enkele maanden dagzitter te zijn op een summercourse over geluk, twijfelt hij niet. Maar wat geluk is, weet Cuno eigenlijk niet. En dus start hij een jacht, mede aangespoord door de interessante mensen die hij ontmoet onderweg. Uiteindelijk weet Cuno een model te ontwikkelen: ‘The Road To Happiness’.

Patrick van Hees

De schrijver van De geluksprofessor, Patrick van Hees, weet de schrijver naar zich toe te trekken. Het boek pakt je en laat je pas los als het uit is. Met de beslissingen van Cuno ben je het misschien niet altijd eens, Patrick van Hees weet hem wel sympathiek te maken. Hoewel het boek wel prettig leest, is soms ook verwarrend. Inhoudelijke stukjes wisselen zich af met ‘het echte leven’.

De geluksprofessor is een echte aanrader. Het boek zet je aan het denken en het einde bezorgt je gegarandeerd een glimlach.

Bestel ‘De geluksprofessor’ bij BOL.com

De Geluksprofessor – Patrick van Hees, uitgeverij Summerhill.
ISBN: 9789491162015. Prijs: 18,95.

Laat een reactie achter