Vierdaagse in Nijmegen – 2012

Vierdaagse in Nijmegen

Dinsdag 17 juli 2012: de datum waarop de Vierdaagse Nijmegen weer van start gaat. Waar afgelopen zaterdag de feestvierders zich al konden vermaken in de stad, is nu ‘het feest’ voor de lopers aangekomen. 30, 40 of 50 km staat er op het programma. 

De Vierdaagse Nijmegen is een jaarlijks evenement dat inmiddels bestaat uit twee delen: de Vierdaagse Marsen en de Vierdaagse Feesten. De Vierdaagse Marsen houden in dat mensen zich kunnen inschrijven voor 4 dagen wandelen met verschillende afstanden: 4×30, 4×40 of 4×50 die zij lopen vanaf de derde dinsdag van juli volgens een vaste route. Die afstanden zijn ook leeftijdsgebonden. Tussen een bepaalde leeftijd mogen mannen alleen maar de 50 lopen en vrouwen alleen de 40. Worden ze ouder, dan hebben ze weer meer keuze.

Vierdaagse Marsen

Het wandelen is voor de meesten echt afzien. Vroeg opstaan, lange afstanden en middenin de zomer. De wandelaars die 50km lopen moeten bijvoorbeeld al om 4 uur ’s ochtends starten en dan moet je ook nog voor een bepaalde tijd binnen zijn. In het tijdsbestek van vier dagen vallen er lopers af doordat ze niet op tijd binnen zijn of omdat ze blessures oplopen.

Omdat de Vierdaagse Marsen inmiddels zo populair zijn geldt er inmiddels een loting. Wandelaars die de Vierdaagse al vaker hebben uitgelopen, mogen als zij zich inschrijven zo weer mee doen, maar als je voor de eerste keer mee doet heb je kans dat je uitgeloot wordt.

Aanmelden wandelaars bij Vierdaagse

Vierdaagse Feesten

Het lotingsysteem geldt gelukkig niet voor de Vierdaagse Feesten. De Vierdaagse Feesten startten op zaterdag vóór de Vierdaagse, sommigen wandelaars kunnen daardoor ook wat van de feesten mee krijgen als ze al in Nijmegen zijn.

De Vierdaagse Feesten kennen een zeer uitgebreid en dagvullend programma. ’s Ochtends zijn er vaak activiteiten die ook geschikt zijn voor kinderen en ’s avonds treden er bekende artiesten op. De podia vind je op verschillende plekken in de stad en ook alle muziekstromingen zijn vertegenwoordigd.

Sfeer proeven?

Als je wat van de Feesten wilt meekrijgen, kan je het programma bekijken op de website. Wil je echter ondergedompeld worden in de sfeer van de Vierdaagse Marsen? Ga dan ergens langs de route staan of kom op vrijdag tijdens de intocht naar de binnenstad van Nijmegen. Één waarschuwing: de binnenstad van Nijmegen wordt vrijdag overspoeld door bezoekers. Erg druk, maar ook erg gezellig.

Lopers tijdens Vierdaagse Nijmegen

1 reactie on Vierdaagse in Nijmegen – 2012

  1. Liliane
    18 juli 2012 at 00:46 (10 jaar ago)

    Ik heb echt respect voor de mensen die hierin meelopen!
    Ben zelf wel naar de feesten geweest, lopen laat ik even aan anderen over haha.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter