Frambozenkwarktaart met oreo koekjes

frambozenkwarktaart

Enige tijd geleden kwam een Allerhande uit met een recept dat er heerlijk uit zag. Chilled cheesecake noemt Albert Heijn deze kwarktaart, maar eigenlijk is dit een frambozenkwarktaart met een bodem van oreo koekjes. 

 

Aangezien het recept ontzettend populair was en iedereen in mijn omgeving deze taart wilde maken, deel ik het recept ook graag. Mijn variant is echter iets anders dan die van Albert Heijn, want in plaats van bietenspa heb ik frambozenjam gebruikt.

Ingredienten

– 1 rol Oreo koekjes (154 gram)
– 30 gram boter, gesmolten
– 3 blaadjes gelatine
– 3 bakjes frambozen
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 bekertje slagroom (125 ml)
– 4 el suiker
– 1 bekertje crème fraiche (125 ml)
– 1 bakje mascarpone (250 gram)
– 4 el bietensap (fles 750 ml) of frambozenjam

Stap voor stap bereiden

– Maal de koekjes fijn met de keukenmachine, voeg boter toe en bedek de bodem van de vorm hiermee. Druk aan en zet in de koelkast.
– Week de gelatine 5 minuten in koud water. Pureer de frambozen en vanillesuiker met de staafmixer. Verwarm 5 el frambozenpuree in een steelpan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree.
– Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de crème fraiche en mascarpone los. Spatel de frambozenpuree, slagroom en het bietensap of jam er luchtig door. Schep op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

Het bereiden van deze taart kost ongeveer 30 minuten, het wachten minimaal 180 minuten. De taart is geschikt voor 8 personen. Op de website van Allerhande vind je meer informatie over deze taart. 

3 reacties on Frambozenkwarktaart met oreo koekjes

  1. Petra
    8 juli 2012 at 21:50 (7 jaar ago)

    Mjam, hier krijg ik trek van!! :-D

    Beantwoorden
  2. Iris Vank
    12 juli 2012 at 20:39 (7 jaar ago)

    Lekker!! Ik bak alleen nooit taarten, ben veel te bang dat ik driekwart zelf op eet..

    Beantwoorden
  3. Wimke
    1 mei 2013 at 18:39 (6 jaar ago)

    Deze taart is zooooo lekker en zoooo leuk om zelf te maken!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter