Ouderwets lekker: wentelteefjes

Wentelteefjes

Wentelteefjes doen mij denken aan mijn jeugd. Toen ik nog ’s middags vrij was van de basisschool mochten wij thuis vaak iets bijzonders klaarmaken voor lunch: dat werden pizzabroodjes (gemaakt van een witte boterham met tomaat en kaas uit de oven) of wentelteefjes. 

 

Het recept voor wentelteefjes is erg simpel en dat is ook één van de redenen dat we deze mochten klaarmaken ’s middags. De ingrediënten hadden we namelijk vaak al in huis.

Benodigdheden voor 2 personen

– brood (oud brood werkt het best)
– 2 eieren
– melk
– kaneel
– suiker

Meng de eieren, melk en kaneel met elkaar in een platte schaal. Zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn. Zet vervolgens een koekenpan op het vuur met een klontje boter. Laat een sneetje brood in het mengsel weken en leg deze vervolgens in de pan. Bak aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit tot het mengsel op is wat zal neerkomen op totaal 4 sneetjes brood.

Serveer de wentelteefjes met een beetje suiker. Eet smakelijk!

Allerhande houdt in principe hetzelfde recept aan, maar raad aan om de korstjes van het brood te snijden. Lees het recept voor wentelteefjes van Allerhande hier. 

6 reacties on Ouderwets lekker: wentelteefjes

 1. Lnnk
  25 juli 2012 at 20:49 (11 jaar ago)

  Ik hou zo van wentelteefjes. Een van mijn favoriete gerechten om te maken!

  Beantwoorden
 2. Saskia
  26 juli 2012 at 08:05 (11 jaar ago)

  Wentelteefjes zijn zoooooooooo lekker!

  Beantwoorden
 3. Melissa
  26 juli 2012 at 19:53 (11 jaar ago)

  Ooh heerlijk! Ik wil dat ook al zo lang doen, maar vergeet het dan steeds weer. Dit herinnert mij er weer aan dat ik het super lekker vind en het snel ga klaarmaken.

  Ik ga jullie volgen op Twitter! Leuk dat er een nieuwe blog is gekomen ondanks dat Hiepr weg is.

  Beantwoorden
 4. Marlyssa
  26 juli 2012 at 23:38 (11 jaar ago)

  Ik hou echt van wentelteefjes. Eet het niet zo heel vaak, maar die keer dat ik het dan eet is het wel super lekker:D

  Beantwoorden

Laat een reactie achter