Recept: Maaltijdsalade met rundvlees, perzik en brie

Maaltijdsalade met rundvlees, perzik en brie

Als ik de rest van mijn leven één soort maaltijd zou mogen eten, zou dat voor mij geen moeilijke keuze zijn. Ik zou de rest van mijn leven salades eten. Een simpele salade met ijsbergsla, tomaat en dressing vind ik al lekker, maar ik probeer ook regelmatig nieuwe varianten uit zoals deze maaltijdsalade met rundvlees, perzik en brie.

 

Het idee voor deze salade kwam op een zeldzame warme lente-avond. Met warm weer vind ik het lekkerder om een frisse salade te eten dan een warme maaltijd en tijdens een bezoekje aan de supermarkt kocht ik allemaal ingredienten die ik lekker vind maar normaal niet zo snel bij elkaar zou gooien in een salade. Uiteindelijk werd de salade een groot succes en heb ik hem al meerdere keren gemaakt.

Nodig voor een maaltijdsalade voor twee personen

– 1 grote zak Rucoslamelange van ongeveer 400 gram
– een halve courgette
– een halve paprika (voor een kleurrijke salade koos ik een rode paprika)
– 3 halve perziken
– 1 bak rundvleesreepjes van ongeveer 300 gram
– Brie
– Zout en peper

Het stap voor stap maken van de salade

Doe de rucola melange in een grote sla kom en snijd de brie in kleine stukjes.

Bak de rundvleesreepjes in een koekenpan totdat het vlees niet meer rood is. Zet het vlees vervolgens apart in een bakje zodat het kan afkoelen.

Bak vervolgens in dezelfde pan kleine stukjes paprika van ongeveer 1cm in lengte en breedte en klein stukjes courgette. Als beide groenten knapperig zijn zet je deze ook apart.

Bak nu de gesneden stukken perzik van ongeveer 2cm in lengte en breedte in de pan. Laat de perzikstukjes zoveel mogelijk met rust zodat ze je niet een grote pan perziksoep krijgt. Bak de perzikstukken totdat ze een klein beetje knapperig zijn, maar nog net niet bruin worden.

Meng vervolgens alle ingrediënten met de sla en voeg naar smaak zout en peper toe.

 

Deze maaltijdsalade heeft geen dressing nodig omdat er wat vocht van het fruit en vlees af komt, samen met de zout en peper heeft de salade genoeg smaak.

Gelijk honger? Bestel ook de grappige accessoires die je kan gebruiken bij het eten van een salade of bekijk mijn recept voor een heerlijke, simpele salade Caprese.

1 reactie on Recept: Maaltijdsalade met rundvlees, perzik en brie

  1. Marcella
    25 juli 2012 at 16:18 (11 jaar ago)

    Inderdaad niet een combi die je snel verwacht, maar juist leuk om te ontdekken dat het zo goed smaakt! Ik lees ook steeds meer over recepten en combi’s. Leuk!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter