Simpel recept: pasta bolognese

Pasta bolognese

Het is misschien wel het meest simpele recept, want iedereen kan het maken! Maar gelukkig is pasta bolognese ook gewoon heel erg lekker. Bij deze mijn variant op dit heerlijke recept. 

Benodigheden voor twee personen

– 250 gram pasta, bijvoorbeeld spaghetti
– Een blikje tomatenpuree
– 300 gram gehakt
– Een halve rode paprika
– Een zakje geraspte kaas
– Basilicum blaadjes
– Gehaktkruiden
– Zout en peper

Snij de halve rode paprika in kleine stukjes. Kruid het gehakt met gehaktkruiden en wat zout en peper (naar smaak) en bak het in een koekenpan.

Zet heet water op en voeg zodra het kookt de pasta toe. Voor het koken van de pasta houd ik nooit de tijd in de gaten, maar kijk ik naar de grootte van de pasta (door het water zet de pasta uit) en proef ik als ik denk dat het goed is, maar uiteraard mag je zelf aanhouden wat jij het lekkerst vindt.

Als het gehakt niet meer rood is, voeg je de tomatenpuree en paprika toe. Roer het geheel door elkaar en voeg eventueel nog wat peper en zout toe als je denkt dat het nodig is. Je zou wat basilicumblaadjes kunnen toevoegen, maar dit kan ook achteraf.

Is de pasta klaar? Doe deze dan in een vergiet. Laat de pasta goed uitlekken en doe deze daarna terug in de pan. Voeg er een klein beetje olijfolie of boter aan toe.

Als je gaat opscheppen leg je eerst een laag pasta neer, vervolgens een laagje geraspte kaas, een paar basilicumblaadjes en als laatste de saus. Eventueel kan je ook bovenop nog wat basilicumblaadjes neerleggen. En klaar is je pasta bolognese!

Mijn pasta bolognese

Dit is de pasta die ik vaak klaarmaak als ik weinig tijd heb, alle ingrediënten heb ik namelijk bijna altijd in huis. Heb je geen gehakt op paprika in huis? Deze kan je vervangen door bijvoorbeeld tonijn of laat de paprika zitten en voeg wat meer tomatenpuree toe.

Emma van Life&Cookies heeft op haar website ook een bijzonder recept staan voor een bolognese ragú.

1 reactie on Simpel recept: pasta bolognese

Laat een reactie achter