Vrouw zoekt berg om tegenop te zien

Vrouw zoekt berg om tegenop te zien

Noelle Hancock zou best Marike Bijlsma kunnen heten. Ze is bang om telefoontjes te plegen, komt niet snel voor zichzelf op en heeft hoogtevrees. Het enige verschil met mij is dat Noelle Hancock de strijd met haar angsten aanging. Ze las een quote van Eleanor Roosevelt en die inspireerde haar om één jaar lang elke dag iets te doen waar ze bang voor is. Dus: vrouw zoekt berg om tegenop te zien. 

 

‘Doe elke dag een ding waar je bang voor bent.’ – Eleanor Roosevelt

Door de quote van Eleanor Roosevelt beseft Noelle dat ze van een ambitieuze en enthousiaste vrouw verandert is in iemand met veel angsten en twijfels. Ze besluit om een jaar lang het advies van Eleanor Roosevelt op te volgen.

Duiken met haaien en de Kilimanjaro

Noelle gaat duiken met haaien, karaoke zingen, exen opzoeken, acupuntuur en de Kilimanjaro beklimmen. En ja, dan komt het opeens heel toevallig uit dat je net bent ontslagen als gossipblogger en dat je een beetje kan schrijven, want Noelle Hancock schreef alles op wat ze meemaakt, dat resulteerde in het boek ‘Vrouw zoekt berg om tegenop te zien’.

Het boek is behoorlijk confronterend soms, maar het inspireert vooral om zelf ook je angsten onder ogen te zien.

Schrijfster Noelle

Noelle Hancock (1979) woont in New York en studeerde in 2002 af aan Yale. Als freelanceschrijfster werkt ze voor onder andere The New York Observer, US Weekly, Rolling Stone en Cosmopolitan. Noelle woont samen met haar twee parkieten Jesus & Stuart. Haar ouders blijven hopen dat ze ooit Rechten gaat studeren.

Bekijk hier de trailer van ‘Vrouw zoekt berg om tegenop te zien’.

Bestel ‘Vrouw zoekt berg om tegenop te zien‘ bij BOL.comLees ook de boeiende blog door Susan Smit op de website van Happinez. 

Vrouw zoekt berg om tegen op te zien – Noelle Hancock, uitgeverij AW Bruna Lev.
ISBN: 9789400500075 – Prijs: €19,95

2 reacties on Vrouw zoekt berg om tegenop te zien

 1. Laura
  21 juli 2012 at 10:21 (9 jaar ago)

  Lijkt me een inspirerend boek! Ik schrijf hem meteen op mijn lijstje :)

  Beantwoorden
 2. Suzanne
  23 juli 2012 at 00:14 (9 jaar ago)

  Dit spreekt me meteen heel erg aan. Klinkt inderdaad inspirerend, ga het gelijk even bekijken. Thanks voor de tip!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter