Bloemenprint van Anne Ten Donkelaar

Anne Ten Donkelaar

Het tijdschrift vtwonen staat vaak garant voor inspiratie. Foto’s van een prachtig interieur, de vermelding van die ene toffe winkel, een eigen merk met producten die je hebberig maken én die ene mooie poster van Anne Ten Donkelaar.

Sinds mijn werk voor tuinieren.nl ben ik extra alert op alles met bloemen en planten en daardoor zag ik gelukkig deze parel van een poster met bloemenprint, gemaakt door Anne Ten Donkelaar.

Anne ten Donkelaar, de maker van deze prints, heeft een fascinatie voor de natuur. Dat zie je niet alleen aan de poster met bloemenprint, maar ook aan de kunstwerken die ze maakte met overleden vlinders die eigenlijk verloren zouden gaan. Het is misschien een vreemde manier van kunst maken, maar wel erg inspirerend.

Anne Ten Donkelaar is een artiest die studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Naast de bloemenprint posters en de overleden vlinders die weer in ere werden hersteld, maakte Anne Ten Donkelaar ook twee collecties sieraden met schatten die ze vond in de natuur, Wittenoord en Bumblee en Co. Maar ze maakte ook een sieradencollectie geinspireerd op reizen, waar ze gebruik maakte van mappen en felle kleuren touw.

Op de website van Anne Ten Donkelaar vind je afbeeldingen van de kunst die zij maakt.

vtwonen in je handen en de poster daar zien? Kijk op bladzijde 141 van het septembernummer.

1 reactie on Bloemenprint van Anne Ten Donkelaar

Laat een reactie achter