De allerlekkerste ijssalon: La Garonne

ijssalon

Op het fijnste plekje van Haarlem haal je het allerlekkerste ijs, vlakbij Haarlemmer Hout en aan het einde/begin van de winkelstraat vind je een klein winkeltje waar het altijd druk is: La Garonne.

Enige tijd geleden was ik in Haarlem en had ik zin in een ijsje. De ijssalon Otelli bij Raaks kende ik al, maar beviel mij niet zo goed. Maar toen ik op Twitter vroeg naar tips was het antwoord bijna unaniem: ga naar La Garonne.

Eenmaal aangekomen bij deze bijzondere ijssalon stond er een flinke rij vol met bezoekers die smachtend naar bakken vol met kleurig ijs staarden. Al snel was ik aan de beurt en leerde ik eindelijk waarom het bij La Garonne altijd druk is: het ijs van La Garonne is namelijk ongelofelijk mega super ontzettend bijzonder lekker.

Mijn absolute favoriete combi is limoen-basilicum ijs, yoghurt en oreo cookies ijs. Een heerlijke combi met deze drie opvallende smaken. Vooral limoen-basilicum is een aanrader, maar je moet er wel van houden. Yoghurt ijs smaakt écht naar verse yoghurt en het oreo cookies ijs is niet fris, maar zacht en heel erg lekker.Overigens is bloedsjnaasappel, zoals op de afbeelding, ook erg lekker.

Inmiddels heb ik thuis een keer limoen-basilicum ijs gemaakt en dat was een groot succes, hoewel het natuurlijk niet zo lekker was als bij La Garonne, zal dit een recept zijn dat je zeker vaker voorbij ziet komen.

Je vindt La Garonne in Haarlem – en ja, alleen daarvoor moet je al naar Haarlem – en meer informatie vind je op de website van deze ijssalon. Let op: je kunt bij La Garonne alleen met contact geld betalen.

1 reactie on De allerlekkerste ijssalon: La Garonne

  1. Nienke
    22 augustus 2012 at 11:57 (11 jaar ago)

    Oeh dat ziet er lekker uit! Ik zal hem onthouden voor als ik een keer in de buurt ben :)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter