Een bijzonder dagboek: Wreck this journal

Wreck This Journal

Een dagboek bijhouden lijkt soms iets wat we vooral vroeger deden, want als je kijkt bij de afdeling met alle papierwaren zie je vooral dagboeken met afbeeldingen van Dora, Nijntje of K3. Toch is het bijhouden van een dagboek iets wat steeds meer volwassenen doen, bijvoorbeeld om meer rust te creëren in je hoofd of om mooie ideeën in bij te houden. Wreck This Journal is een bijzonder dagboek die niet op die twee dingen in gaat, maar wel bedoeld is om je te inspireren. 

 

Waar je normaal misschien zo zuinig mogelijk zou zijn op je dagboek is dat bij Wreck This Journal niet het geval. Je moet scheuren, knippen en krassen in dit dagboek, maar dat levert wel absoluut iets op. Keri Smith, de bedenker van dit bijzondere boek, ontdekte namelijk dat dit soort activiteiten ervoor zorgen dat we hierdoor nieuwe ideeën krijgen en dus geïnspireerd raken.

Wreck This Journal is dus niet bedoeld om je hoofd leeg te krijgen of om ideeën in bij te houden. Schaf dus vooral ook een ander ‘echt’ dagboek aan die je bij de hand houdt als je gaat ‘knoeien’ met je WTJ. Dan kan je gelijk al je mooie, nieuwe inspiratie opschrijven in je ‘echte’ dagboek.

Jouw WTJ, jouw kindje

Het mooie aan Wreck This Journal is dat je zelf bepaalt hoe je de opdrachten die het boek geeft, invult. En ook wanneer je dat doet. Er zit geen vaste volgorde in, waardoor je waarschijnlijk eerst zal starten met wat simpele opdrachten voordat je echt dingen aan je dagboek kapot gaat maken (zoals bijvoorbeeld de opdracht ‘ga douchen met je WTJ). Maar je zult merken dat hoe verder je komt met de opdrachten, hoe meer jouw WTJ jouw kindje zal worden. En uiteindelijk zul je reuze-trots zijn op het resultaat, want je hebt het toch allemaal maar geflikt.

Nooit perfect

Bedenk je wel: een Wreck This Journal is nooit perfect. Het zal een drempel zijn waar je in het begin misschien aan zal moeten wennen of waar je van zal balen, maar het is nou eenmaal zo. Probeer te accepteren dat een opdracht minder mooi wordt dan gedacht en probeer je te focussen op het behalen van een opdracht, want dat is in sommige gevallen echt een mijlpaal!

Wil je meer weten over hoe een WTJ er van binnen uit ziet? Op Youtube vind je een heleboel video’s van deze dagboeken, vooral de filmpjes van een Wreck This Journal die ‘af’ is, zijn erg bijzonder. Onderstaand filmpje geeft je in ieder geval een indruk van hoe een WTJ er uit zou kunnen zien.

Keri Smith, de maker van Wreck This Journal, heeft nog meer bijzondere boeken bedacht. Een aantal daarvan zullen ook zeker terugkomen op LIVWOW.nl.

Wil je ook aan de slag met een zo’n dagboek? Bestel Wreck This Journal dan bij BOL.com. Er is ook een Engelse variant te koop.  

Opdracht uit Wreck This JournalOpdracht uit Wreck This Journal 2

3 reacties on Een bijzonder dagboek: Wreck this journal

 1. Shanna
  7 augustus 2012 at 15:02 (10 jaar ago)

  Ik wil dat ook! Alleen, ik zou er echt moeite mee hebben. Je moet ook dingen verbranden en verscheuren enzo. Ik ben dan bang dat ik het niet kan loslaten, haha. Goeie therapie! :’)

  Beantwoorden
 2. Nathalie
  7 augustus 2012 at 17:38 (10 jaar ago)

  Ik heb hem al 3 jaar in huis. Soms kom ik hem tegen en word ik helemaal vrolijk van dit ding. Dan doe ik weer een opdrachtje. Echt heel leuk!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter