Ga op vakantie zonder vakantie

Het ultieme gevoel van vakantie

Het is augustus. De ‘r’ zit nog niet in de maand, de scholen zijn nog niet begonnen en we duimen allemaal nog voor een paar mooie, warme zomerdagen. Sommigen zullen misschien nog wel een paar dagen vrij zijn in augustus, daarom heb ik een lijst gemaakt met tips voor een fijn vakantiegevoel (óók voor als het Hollandse weer niet mee zit).

;

Er blijft één tip die je altijd het beste vakantiegevoel blijft geven en dat is – gek genoeg – een vakantie. Heb je dus geld op je bankrekening, geen verplichting hier in Nederland én iemand om mee te gaan (vakanties zijn nu eenmaal vaak goedkoper als je met twee personen gaat)? Boek dan een last-minute naar een bestemming waar je gegarandeerd mooie vakantiemomenten kan beleven.

Is een All-inclusive vakantie niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens het Lekkerwegblok van Flowmagazine. Dit staat vol met bijzondere adresjes, zowel in Europa als daarbuiten.

Niet ver weg, wel vakantiegevoel

Maar ook als je geen geld hebt voor een vakantie in het buitenland of verplichting hebt in Nederland, kan je het vakantiegevoel beleven.

Bezoek bijzondere plekken

Ook al woon je al jaren in Nederland, er zijn altijd nieuwe plekjes te vinden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de boekjes van uitgeverij Mo Media, zij geven de Enjoy-serie uit én de 100% reisgidsen die ook voor een aantal Nederlandse steden beschikbaar zijn. Uit ervaring kan ik je vertellen dat de Enjoy gidsen vol met mooie en fijne tips staan.

Koop bijvoorbeeld de Enjoy de frisse buitenlucht of de Enjoy Rainy Days in Nederland als het weer eens slecht weer is. Ga je met een groep meiden op stap? Lees dan mijn recensie van Enjoy Ladies Nights en Weekends.

Lekker cliché in Nederland

Weet je niet zo goed welke hotspots je moet bezoeken in Nederland? Begin eens met een lijstje te maken van de allerbekendste hotspots van Nederland: bijvoorbeeld het Van Gogh Museum, Anne Frank huis, het Openluchtmuseum in Arnhem, de Wadden eilanden of de dierentuinen van Nederland. Klinkt heel cliché, maar grote kans dat je toch een bijzondere dag beleeft.

Ook leuk om in Nederland te doen én lekker dichtbij: ga op zoek naar de hotspots van jouw stad/omgeving die echt uniek zijn. Dus geen H&M of La Place restaurant, maar een echt leuk en unieke lunchplek of een hele toffe winkel die je echt alleen in jouw stad vindt. Heb je een weblog? Deel dan jouw hotspots of laat ze hier achter in een reactie!

Eet – zomers – smakelijk

Wat ook gegarandeerd voor een zomers gevoel zorgt is lekker eten. En daarvoor hoef je echt geen ingewikkelde Marokkaanse tajine of Thaise maaltijd voor te maken, want er is genoeg ‘simpel’ lekker eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van meloen met ham? Of een lekkere salade met fruit? Of eet bijvoorbeeld typisch zomerfruit, zoals aardbeien of frambozen.

Online vakantie vieren

Regent het buiten verschrikkelijk, staat er lekker eten naast je en ben je alle Nederlandse hotspots al langs geweest? Bezoek dan een aantal reisweblogs. Er zijn er genoeg weblogs die je laten meedelen in hun vakantievreugde met mooie foto’s en bijzondere verhalen.

Mijn favoriete reisweblogs zijn:

Backpackgek.nl
Your Lifestyle Guide
De andere wereld
Reisdoc.nl

Natuurlijk zijn er nog meer tips te noemen, zoals ga naar een park met een kleedje en een fles rosé en vrienden of bekijk foto’s van vorige vakanties.

Heb jij nog andere tips voor een ultiem vakantiegevoel? Ik hoor het graag!

3 reacties on Ga op vakantie zonder vakantie

 1. Claudia
  2 augustus 2012 at 10:48 (11 jaar ago)

  Superleuk geschreven en heel veel dank voor het noemen van ons. Ik bloos!

  Beantwoorden
 2. Chantal
  3 augustus 2012 at 11:54 (11 jaar ago)

  Wow, ik voel me vereerd dat ik tussen je favorieten sta! Dankjewel!

  Beantwoorden
 3. Nienke
  5 augustus 2012 at 12:31 (11 jaar ago)

  Dit had ik net even nodig! Dankjewel!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter