Gekleurd plakband in plaats van masking tape

Gekleurd plakband

Gekleurd plakband wordt vaak verward met masking tape, terwijl het echt twee verschillende dingen zijn. Maar dat maakt het knutselen met beide soorten tapes niet minder leuk. 

Vaak als je plakband koopt met een print of kleurtje is het gekleurd plakband en geen masking tape. Het grote verschil tussen deze twee is dat masking tape kunt beschrijven en gekleurd plakband niet, of alleen met een balpen als je hard drukt met de pen. Daarnaast laat masking tape geen plakresten achter en gekleurd plakband vaak wel.

Gekleurde plakband van de Albert HeijnMasking tape is daarom ideaal om op kasten of muren te plakken of om te gebruiken als labels voor notitieboekjes en dergelijke. Gekleurd plakband kun je gewoon gebruiken waar je normaal plakband ook voor gebruikt, dus cadeautjes inpakken of iets stevig vastmaken aan iets anders.

Gekleurd plakband heeft als voordeel dat het erg stevig is, doordat de plakrand beter plakt dan masking tape en je gekleurd plakband niet zo maar kan scheuren, maar moet knippen.

Winkels zoals de Action, Albert Heijn of Kruidvat verkopen gekleurd plakband, de plakband die je in deze blog ziet komt bij de Action vandaan en kostte €0,80 of bij de Albert Heijn en kostte €1,80. Masking tape kun je kopen bij de Hema of online, zoals bijvoorbeeld bij PSikhouvanjou.

 

3 reacties on Gekleurd plakband in plaats van masking tape

 1. Nina
  21 augustus 2012 at 14:39 (11 jaar ago)

  Is dat nog eens handig om te weten!

  Beantwoorden
 2. Sylvia
  21 augustus 2012 at 15:43 (11 jaar ago)

  Je kunt masking tape beter bestellen via postpapierenzo.nl, scheelt flink wat geld in vergelijking met de genoemde site hierboven ;)

  Beantwoorden

Laat een reactie achter