Nieuw in Nederland: DaWanda

DaWanda

Met als promotiepartner Flow Magazine kan het haast niet anders dan iets bijzonders zijn: DaWanda, die de Europese tegenhanger van Etsy wordt genoemd. Probeer een soort online marktplaats voor handgemaakte producten voor je te zien, dat is DaWanda. 

 

Van origine komt DaWanda uit Berlijn, Duitsland, waar het in 2006 werd opgericht door Claudia Helming en Michael Putz. Het bleek een groot succes en al snel volgden de Frans en Engelse DaWanda. En nu is de de Nederlandse versie online!

Designmarkt DaWanda in Amsterdam

Dawanda Pom Pom De Nederlandse DaWanda werd op 12 augustus feestelijk geopend in het nieuwe Meininger hotel in Amsterdam. Tijdens deze opening waren er diverse DaWanda shops die een hotelkamer kregen toegewezen waar zij hun producten mochten laten zien én verkopen. Leuk om te zien dat sommige verkopers echt optimaal gebruik maakte van de hotelkamers door kasten open te doen, wc’s te hergebruiken als administratieruimte of op bedden kasten met lades te plaatsen.

Deze lancering voor een nieuwe website/webshop/marktplaats vond ik dan ook echt heel erg gaaf. Daarnaast had de lancering een grote aantrekkingskracht op leuke bloggers, zoals bijvoorbeeld Nathalie van Worldly Treasury die ik daar voor het eerst in het echt ontmoette.

Ruim 4 verdiepingen met in totaal 100 slaapkamers vol met mooie handgemaakte producten. Varierend van sieraden tot servies en kleding tot tegels en lampenkappen. Heel erg tof om zoveel bijzondere producten bijeen te zien.

En vanaf nu kan jij die producten ook bekijken! Via DaWanda.nl kan je op zoek gaan naar mooie producten die jij leuk vindt. Wedden dat er iets moois voor je tussen zit?

Mijn favorieten DaWanda shops

Na deze bijzondere dag heb ik in ieder geval een aantal voorlopige favorieten: de badkamertegels/stickers van Boubouki, de prachtige stoffen en kleding van Chamue, de toffe shirts en tassen van I Love Mixtape waarbij ik vooral de tas met ‘owl you need is love’ heel tof vind, de gave prints van Bon Matin, de plantenproducten van Christine Wiegelmann, de schattige sieraden van Tizzalicious wiens naam ik al vaker online tegen kwam, de DIY fluffies van Mariska, de lampenkappen van Halbeins, de appel printjes van Bluemelkind en de kaarten met bloemen/planten prints van Diversitijd.

Daarnaast waren er nog een drietal shops die ik echt heel erg tof vond:

All Things We Like Dawanda

De prachtige uit hout gesneden producten, sieraden en sieradenboom, van All Things We Like vond ik ZO mooi. Echt heel erg tof! Als ik jarig ben: álles van deze shop vind ik mooi, maar de ketting met houten bril is wel heel erg gaaf.

De kleurige armbanden van Gudbling vond ik ook heel erg mooi. Vooral die met stoffen met verschillende kleuren of die met koraalrood en neonachtige kleuren. Heel mooi gedaan in combi met zilver.

Hoewel het eerst niet echt ‘mijn ding’ was, vond ik het steeds mooier worden hoe langer ik keek: de delfts blauwe sieraden van Harriet Damave. Helaas niet in de shop, maar wel op de foto én heel mooi: de ketting met een uil.

Dawanda delfts blauwe sieraden

4 reacties on Nieuw in Nederland: DaWanda

 1. Desiree
  13 augustus 2012 at 13:54 (11 jaar ago)

  Het was leuk je te ontmoeten gisteren ;)

  Beantwoorden
 2. Nathalie -worldly treasury-
  13 augustus 2012 at 19:23 (11 jaar ago)

  Wat een leuk verslag en dankjewel voor de mention! Vond onze mini-bloggersmeet erg leuk. Vaker doen! Mijn verslagje staat morgen online :-)

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Nieuw in Nederland: DaWanda

Laat een reactie achter