SpaOnline: wellness magazine

Cover SpaOnline

Een paar maanden geleden viel mij een nieuw tijdschrift op in het tijdschriftenvak: SpaOnline. Hoewel het tijdschrift er mooi uit zag, liet ik het staan in het schap omdat ik nog nooit in een spa was geweest en ik niet zo goed wist wat ik me er bij moest voorstellen. Gelukkig kreeg ik de kans om de zomer editie van dit nieuwe tijdschrift te ontvangen en er een blog over te schrijven. 

 

Als ik denk aan spa’s en wellness zou ik er geen tijdschrift over kunnen vullen, laat staan 4 keer per jaar. Maar bij het lezen van SpaOnline blijkt dat mijn gedachtewereld erg beperkt was: het onderwerp spa’s en wellness is een stuk breder dan ik dacht. Misschien naïef van mijn kant, maar een pluspunt voor SpaOnline.

Van interview naar achtergrondverhaal

De inhoud van het tijdschrift gaat van een informatief artikel over preventief wellness naar tips voor handige apps tot interviews met bijvoorbeeld spa-eigenaren. Wat mijn opvalt aan de manier waarop de teksten geschreven zijn is dat het soms heel persoonlijk is, maar soms juist wat afstandelijker. Wat mij betreft ligt daar nog een verbeterpuntje voor SpaOnline, wat het tijdschrift meer eenheid kan geven.

De titel van het tijdschrift vind ik een bijzondere keuze, omdat deze direct verwijst naar online waar meer informatie te vinden is. Op de website vind je veel aanbiedingen voor spa’s en wellnessarrangementen, maar ook een weblog. Jammer dat die laatste niet zo actief wordt bijgehouden als ik graag zie.

SpaOnline kopen?

SpaOnline is een luxe tijdschrift op een ruim formaat en met een brede inhoud. €4,95 vind ik dan ook een prima prijs voor dit tijdschrift. Het tijdschrift is te koop bij diverse boekhandels, kiosken en online bij Magvilla.

Laat een reactie achter