Aandacht voor borstkanker

Pagina's uit het Aandacht Magazine

Als ik aan Pink Ribbon denk, denk ik aan roerige maand oktober 2011 waarin er veel geruchten en discussies de ronde deden. Het imago van Pink Ribbon heeft een flinke deuk opgelopen, zo veel is zeker. Toch – of moet ik zeggen gelukkig – werd er wel een nieuw magazine gelanceerd, met een nieuw concept en nieuwe naam: Aandacht magazine

Hoewel ik twijfelde over de intenties van de stichting Pink Ribbon heb ik toch het magazine gekocht. In de eerste plaats omdat ik nogal naïef er niet bij wil stilstaan dat een stichting als Pink Ribbon andere intenties heeft dan ik hoop, maar in de tweede plaats vooral omdat het heel mooi is, dat Aandacht magazine.

Mooie Aandacht

Dit jaar bestaat het magazine niet uit verhalen, tips en informatie, maar vooral uit mooie beelden en pakkende teksten. Een heleboel Sanoma Media medewerkers, artiesten en illustratoren hebben een pagina gemaakt voor het Aandacht magazine. Sommige bladzijdes zijn foto’s, andere tekst, sommige een combinatie en anderen bevatten een illustratie. Maar alle pagina’s hebben impact, spreken je aan of juist af, bevatten een emotie. En dat vind ik mooi.

Dat mag er zijn

Ik houd van tijdschriften en lees er ook een heleboel, maar er zijn weinig tijdschriften die zoveel verschillende emoties bevatten. Natuurlijk komt het ook door de lading die het tijdschrift heeft, doordat alles is gemaakt met borstkanker in het achterhoofd. Maar dat mag er zijn.

Feit blijft dat 1 op de 8 vrouwen te maken met borstkanker en dus is het belangrijk dat er aandacht is voor deze kloteziekte. Stichting Pink Ribbon en Sanoma Media hebben die boodschap goed begrepen mooi doorvertaald naar het magazine. Aandacht magazine kost €6,95 en de volledig opbrengst gaat naar de stichting Pink Ribbon. Je kunt het magazine kopen bij de boekhandel, maar ook bestellen via de prachtige website van Aandacht magazine.

Op de afbeelding zie je de pagina’s van de redactie van vtwonen, Kirsten Jassies (Home Deco Online), Danielle van Gijn (Coeur Blonde), Liselotte Idema (Libelle), Rolien van der Leeuw (oa vtwonen) en Marina van Dijk (Libelle en leukigheidjes.nl).

6 reacties on Aandacht voor borstkanker

 1. Iris
  1 oktober 2012 at 02:49 (11 jaar ago)

  Wauw, zeker een tijdschrift wat ik zou kopen. Ik hou van mooie plaatjes. Goed initiatief ook, ook al heeft Pink Ribbon inderdaad wel wat van mijn vertrouwen verloren na alle slechte berichten er over.

  Beantwoorden
 2. Anouk
  1 oktober 2012 at 09:35 (11 jaar ago)

  Heb ‘m ook weer gekocht. Twijfelde idd ook even, i.v.m. het negatieve nieuws rondon Pink Ribbon afgelopen jaar. Maar we kopen het met de goede gedachte, met het idee dat we er anderen mee steunen. Op die manier steun je de mensen met deze ziekte ook, denk ik dan maar.

  Beantwoorden
 3. Lisanne
  1 oktober 2012 at 22:17 (11 jaar ago)

  ’t Is een prachtig magazine!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter