De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween – Jonas Jonasson

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

”Niemand kon zijn publiek beter boeien dan mijn opa, als hij licht voorovergebogen over zijn stok met zijn mond vol pruimtabak sterke verhalen vertelde. ‘Echt? Is dat waar, opa?’ vroegen wij kleinkinderen verbaasd. ‘Wie alleen de waarheid vertelt, is het niet waard om naar te luisteren,’ antwoordde mijn opa. Dit boek is voor hem.” – aldus  Jonas Jonasson in ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. 

Het hoofdpersonage uit ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween‘, Allan Karlsson, is exact 100 jaar oud wanneer hij uit het raam van zijn bejaardentehuis stapt alsof hij dat dagelijks doet. Vervolgens valt hij van de ene toevalligheid in de andere en maakt hij een reeks avonturen mee die geen mens in zijn hele leven meemaakt. Tussendoor lees je flashbacks van het leven wat Allan had voor hij in het bejaardentehuis terecht kwam. Een optelsom van zijn avonturen na zijn 100ste verjaardag en zijn flashback levert een belachelijk gaaf verhaal op.

Ongelofelijk dat een schrijver niet alleen een titel bedenkt die zeker blijft hangen, maar ook een verhaal vertelt dat je 360 pagina’s lang boeit. Want hoewel je voor 100 jaar aan materiaal van avonturen leest, is het boek allesbehalve chaotisch en rommelig. Het boek boeit vanaf de eerste bladzijde en dat blijft het doen tot het einde.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween is gewoon een belachelijk gaaf boek. Wat mij betreft één van de mooiste boeken allertijden en een musthave voor elke boekenkast.

Bestel ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ bij BOL.com

‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ – Jonas Jonasson, uitgeverij Signatuur.
ISBN: 9789056723743. Prijs: €19,95 voor een hardcover boek.

7 reacties on De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween – Jonas Jonasson

 1. Marah
  11 september 2012 at 08:53 (8 jaar ago)

  Deze wil ik ook graag nog lezen!

  Beantwoorden
 2. Eva
  11 september 2012 at 10:38 (8 jaar ago)

  Ik vond hem inderdaad erg leuk, alhoewel hij in het eind (wat mij betreft) wat minder sterk was.. Kon mijn vinger er niet goed opleggen maar dat boeide gewoon net iets minder.

  Beantwoorden
 3. Saar
  11 september 2012 at 21:00 (8 jaar ago)

  Deze moet ik echt nog eens lezen!

  Beantwoorden
 4. Elma
  11 september 2012 at 21:52 (8 jaar ago)

  Was ‘m een beetje vergeten, maar deze moet ik sowieso nog lezen!

  Beantwoorden
 5. Liliane
  18 september 2012 at 15:36 (8 jaar ago)

  Mijn vriend heeft het boek en ik zit er al op te azen om het te kunnen lezen :P

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween – Jonas Jonasson

 1. […] Liv wow; Ongelofelijk dat een schrijver niet alleen een titel bedenkt die zeker blijft hangen, maar ook een verhaal vertelt dat je 360 pagina’s lang boeit. Want hoewel je voor 100 jaar aan materiaal van avonturen leest, is het boek allesbehalve chaotisch en rommelig. Het boek boeit vanaf de eerste bladzijde en dat blijft het doen tot het einde. […]

Laat een reactie achter