De dromerige muziek van Mevrouw Tamara

Mevrouw Tamara

Haar artiestennaam klinkt bijzonder, maar dat is haar muziek gelukkig ook: Mevrouw Tamara. Het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland zorgde voor bekendheid, maar wat mij betreft is Mevrouw Tamara en dan met name haar muziek nog lang niet genoeg bekend in Nederland. 

Het was tijdens een nacht toen ik weer eens niet kon slapen toen ik Mevrouw Tamara voor het eerst hoorde zingen. Via de app van Uitzending Gemist was ik bij De Beste Singer-Songwriter van Nederland terecht gekomen en in de uitzending die ik bekeek zong Tamara van Esch voor het eerst in dit programma.

Leiden

Het liedje Leiden wat Mevrouw Tamara zong in DBSSW (zoals de hashtag van dit programma luidt) heeft eigenlijk niet zoveel met de stad Leiden te maken, maar eigenlijk alleen met de plaats waar Tamara het liedje schreef. Haar stem klonk zacht en heel breekbaar toen ze zich introduceerde en ik keek uit naar haar liedje.

Onbegrijpelijk

Haar muziek is dromerig en vaak – of eigenlijk altijd – onbegrijpelijk, maar dat maakt het wel zo tof. De combi met haar stem en haar dromerige teksten is juist heel fijn en werkt voor mij echt heel goed. Dat ik haar liedje Leiden inmiddels ook al vijftien keer non-stop achter elkaar luisterde geeft ook wel aan dat het geen muziek is die snel verveelt. Een volledige cd of een anderhalf uur durend optreden van Mevrouw Tamara met haar band zou ik dan ook met liefde omarmen.

Nieuwe kijk op de wereld

Dit zegt Mevrouw Tamara zelf over haar muziek: Tamara schrijft over gebeurtenissen en mensen die voor haar speciaal, maar voor andere mensen heel gewoon zijn. Ze schrijft veelal in het Nederlands en maakt af en toe gebruik van de Engelse taal. Ze hoopt mensen te verbazen en een nieuwe kijk op de wereld te geven, door hen met haar muziek een klein reisje uit hun drukke en ingewikkelde leven te laten maken. 

Inmiddels is het programma De beste singer-songwriter van Nederland afgelopen en moet Mevrouw Tamara het weer alleen – of met haar band – doen. En ik gun deze muziek geen status van eendagsvlieg, vandaar dat ik de naam en de muziek Mevrouw Tamara met jullie deel.

Stem op Mevrouw Tamara!

En daarnaast wil ik jullie vragen om op Mevrouw Tamara te stemmen voor het festival Appelpop. Dat kan tot 6 september 12 uur (nog maar een paar uurtjes dus!) en als zij wint mag ze op dit festival optreden!

Meer over Mevrouw Tamara lees je op de website van haar band of op de website van DBSSW. En Mevrouw Tamara heeft ook een cd gemaakt die je hier kan aanschaffen.

En natuurlijk vind ik het ook gewoon heel leuk dat Mevrouw Tamara hetzelfde kapsel heeft als ik. 

1 reactie on De dromerige muziek van Mevrouw Tamara

  1. Lauradenkt
    6 september 2012 at 12:37 (9 jaar ago)

    Ik vond vooral het duet samen met Nielsson echt een heeeeeeeel mooi liedje!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter