Een nieuw project op weg naar Law of Attraction

Project Law of Attraction

Mijn vreemde relaties met data zou ik volledig kunnen uitdiepen in een boekwerk waarbij studieboeken verbleken, maar in dit geval zal ik het in verband met de context houden. Ik ben gek op nieuwe projecten, mits die starten op een speciale datum. De eerste van de maand is altijd goed, maar een x aantal weken of maanden na een speciale gebeurtenis die verband houdt met een project is ook akkoord. Ik start niet wekelijks of maandelijks een project, maar vandaag neem ik mijzelf weer voor om door middel van een project bewust te leren leven.

Het was de zomer van 2010 toen de 30 day challenge vele persoonlijke weblogs sierde. Het inspireerde mij om in oktober 2010 met mijn eerste project op mijn persoonlijke weblog te starten. De 30 day challenge was goed afgebakend en daarom een ideaal project voor mij om mee te starten toen. Uiteindelijk behaalde ik de uitdaging, iedere dag plaatste ik een blog over het voorgeschreven onderwerp en daardoor raakte ik geïnspireerd om mijzelf vaker op deze manier uit te dagen. Sindsdien volgde er meer projecten op mijn weblog, waaronder een met instagram foto’s en een met hoogtepunten van het jaar. Maar ook deed ik eenmaal mee via Instagram met de photochallenge die Fatmumslim organiseert.

Nu, op 1 september, wil ik weer met een project starten. Deze dag staat in mijn ogen niet alleen voor een nieuwe maand, maar voor velen ook voor de start van een nieuw schooljaar. Voor mij start op 1 september een periode waarin ik van een aantal dingen afscheid zal gaan nemen. Juist in deze periode wil ik een basis leggen voor leren bewust te leven in de vorm van een ‘bewust project’. Dit ‘bewust project’ zal vaker terugkomen op mijn weblog, maar ook op Instagram wil ik mijn leven graag vastleggen door middel van foto’s met de photochallenge van Fatmumslim voor september.

Photochallenge Project

Bewust en dankbaar leven

Mijn ‘bewust project’ zal in het teken staan van bewust leren leven en dankbaar te zijn. Deze weblog, LIV’WOW, is ontstaan uit een behoefte. Na enkele jaren het gevoel te hebben geleefd te worden, wil ik ik nu graag weer het idee hebben zelf te leven en mijn levensloop kunnen bepalen. Een term uit de psychologie dat hier verband mee houdt is de ‘Law of Attraction’ en terwijl ik besloot om hier vanaf 1 september meer mee te gaan, verscheen op Misslipgloss een blog van Lianne van Theselfhelphipster.com over deze term. Een hint? Het lot? Geen idee, maar het werd de basis voor mijn ‘bewust project’.

Bewust leven is een eerste stap in de goede richting naar ‘Law of Attraction‘. De bedoeling is dat je weet waar je blij van wordt, waar je dankbaar voor bent en je vervolgens merkt wat je graag in de toekomst zou willen bereiken. Door je hier op te focussen zou je jouw doel behalen, zo verklaren ‘gelovigen’. Of ik in de ‘Law of Attraction‘ geloof weet ik nog niet zeker, maar ik focus me vooral op de weg ernaartoe en niet op de uitkomst ervan. Niet in de laatste plaats omdat mijn wensen voor de toekomst misschien daardoor wel op mijn pad komen.

Het project

Om ‘Law of Attraction’ in mijn leven te brengen volg ik Lianne’s advies op. Met ingang van 1 september ga ik in het kader van mijn project in ieder geval voor één maand lijstjes maken met drie dingen waar ik dankbaar voor ben. Die lijstjes vormen de input voor een dossier waar ik onderwerpen aan toevoeg waar ik blij van word. Voor een deel zullen die overlappen met mijn drie-dingen-lijstjes, maar daarnaast zullen het ook  tastbare dingen zijn zoals foto’s en bonnetjes van fijne lunches. Niet alleen levert dit dossier inspiratie voor mijn weblog, maar daarnaast is het een ook samenvatting van mijn leven en een mooi handboek voor de toekomst.

Daarnaast wil ik wekelijks een wensenlijst samenstellen. In dat lijstje beschrijf ik mijn wensen voor de toekomst, wensen die ik nu nog niet kan uitvoeren omdat mijn tijd beperkt is of omdat ik nog geen financiële middelen beschikbaar heb. Om de wensen dichterbij te laten komen in de toekomst wil ik bij elke wens ook beschrijven wat ik ervoor nodig heb, zodat ik de wens kan uitvoeren als de benodigdheden aanwezig zijn.

Vanaf vandaag start ik met mijn ‘bewust project’, waarover ik via Twitter probeer regelmatig een update hoop te geven. Daarnaast kunnen jullie via Instagram mijn photochallenge volgen.

Dit was een vrij persoonlijke (en lange) blog, zoals die nog niet eerder verscheen op LIV’WOW. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Mochten jullie mijn ideeën van het ‘bewust project’ willen overnemen dan hoop ik dat je verwijst naar deze blog. 

Is deze blog te zweverig voor jou? Bekijk dan de blog ‘Daag jezelf uit: September‘ van Laura Denkt, een stuk minder zweverig, maar gegarandeerd dat je daar ook van leert bewust te leven.

2 reacties on Een nieuw project op weg naar Law of Attraction

  1. Lauradenkt
    2 september 2012 at 09:50 (9 jaar ago)

    Veel succes ermee! :D En bedankt voor het linkje naar mij, heel lief :)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter