Tips&trucs voor Instagram

Instagram

Instagram is een app die bewezen heeft dat je met een iPhone ook prachtige foto’s kan maken. En daarmee werd een trend gezet: iPhonefotografie of iPhoneography is hot. En nog leuker: mooie foto’s maken met je iPhone hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Een aantal tips rondom Instagram op een rijtje!

Instagram is behalve een app ook een sociaal netwerk op zich. Niemand verplicht je om de reacties in de gaten te houden of IG’ers (personen op Instagram) te gaan volgen, maar leuk is het wel! Maar het draait natuurlijk op Instagram vooral om bewerkte foto’s. De app kent verschillende filters en kent een interessante tilt/shift-functie waarmee je een deel van je foto wazig kan maken en een deel scherp.

Een uitdaging

Als je al langer foto’s maakt met je iPhone en deze bewerkt met diverse apps merk je misschien dat je soms weinig inspiratie hebt om een foto mooi te bewerken. Daar is gelukkig een simpele oplossing voor: doe mee aan challenges om jezelf uit te dagen!

IGersHolland organiseert regelmatig challenges of events en ook SeeMyCity is een mooi initiatief. Over de #photoaday van Fatmumslim kon je al eerder lezen, maar ook deze blijft enorm populair en een goede bron voor inspiratie.

Foodfotografie

Of je het nu leuk vindt of niet: Instagram staat vol met foto’s van eten. Toch is eten fotograferen één van de moeilijkste dingen. Culy.nl stelde daarom een lijstje samen met tips voor styling het fotograferen. Als je je netjes aan de regels houdt, komt het vast goed.

Alle opties

Wat het allerbelangrijkst is bij een app als Instagram is dat je alle opties uitprobeert voor je een foto publiceert. Test verschillende filters, laat de rand misschien eens weg, probeer met tilt/shift diepte in je foto’s te brengen of maak gebruik van het ‘zonnetje’ om de kleuren in de foto intenser te maken. Vooral deze laatste optie is de moeite waard van het testen bij een foto met veel wolken, dat levert vaak een bijzonder effect op.

Tips

En dan nog wat kleine tips:

– Heeft iemand een reactie achtergelaten op één van jouw foto’s en wil jij daarop reageren? Vergeet dan niet de Instagram naam van die persoon te vermelden met een @. Als je dat namelijk niet doet, krijgt de persoon geen melding van de reactie en wordt deze misschien wel nooit gelezen.

– Maak gebruik van hashtags! Niet alleen bij jouw eigen foto’s, maar ook om inspiratie op te doen. Er worden namelijk dagelijks een heleboel foto’s geupload via Instagram en dat levert een mooi archief op. Als je op een hashtag zoekt zie je de laatste foto’s van die hashtag.

– Al jouw foto’s bij elkaar zien? Maak een account aan bij Instagrid.me. Nieuwe foto’s die je upload in de app worden hier automatisch bijgevoegd.

Actieve IG’er? Volg mij via @Marikee.

4 reacties on Tips&trucs voor Instagram

 1. Liz
  14 september 2012 at 01:45 (10 jaar ago)

  ;) Maar niet teveel hashtags. Die zijn storend.

  Beantwoorden
 2. Annelie
  14 september 2012 at 23:54 (10 jaar ago)

  Ik ben gek op instagram! Je kan nu op de hema site ook je eigen ig fotoboekje maken van 10×10. Super leuk!

  Beantwoorden
 3. Liliane
  18 september 2012 at 15:34 (10 jaar ago)

  Thanks for the tips! :) Ik vind Instagram overzichten altijd leuk om te zien op blogs.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter