De muziek van Eefje de Visser

Eefje de Visser

Soms ontdek je muziek heel laat, bijna te laat lijkt het wel. Want hoewel de naam Eefje de Visser mij niet vreemd in de oren klinkt, ben ik haar muziek pas sinds enkele weken gaan waarderen. 

Blogger Willemijn van mijnerzijds.nl schreef al eens een blog over haar muziek. Ik luisterde naar de eerste zinnen en stopte de muziek. Nu, ruim een jaar later, denk ik dat ik er nog niet klaar voor was. Voor de muziek van Eefje de Visser moet je tijd nemen, rustig luisteren en laten bezinken.

Volkskrant noemde Eefje de Visser een ‘fladderig, pittig, schattig muziekmeisje’ en zo is haar muziek.

Het album ‘De Koek’ waarvan ik de liedjes nu luister bevat allemaal kleine verhaaltjes vermomd als liedjes. Soms onduidelijk. waardoor ik Eefje de Visser en Mevrouw Tamara in hetzelfde genre ‘Ondefinieerbaar’ schaar. Soms gewoon mooi en soms tranentrekkend.

Het liedje Hartslag is één van mijn favorieten, de melodie en de tekst passen zo goed bij elkaar en de stem van Eefje past er perfect bij.

Bekijk ook vooral het filmpje waarin Eefje het liedje Hartslag zingt bij de DWDD.

Andere fijne liedjes van Eefje de Visser: Afdwaalt, Ik dacht na, Dat kan en Trein.

Nederlands of Engels?

Nog een bijzonder feitje dan: toen ik voor het eerst echt ging luisteren naar de muziek van Eefje de Visser besefte ik pas na twee liedjes dat de muziek in het Nederlands was. Dat heeft misschien met mijn staat van trance te maken, maar ook nog met het liedje ‘Call Me’ wat Eefje de Visser tijdens DWDD recordings zong en wat nog vers in mijn geheugen lag.

Inmiddels zit Eefje de Visser middenin een theatertour, kaartjes bestellen of meer weten over Eefje de Visser? Bekijk haar website.

2 reacties on De muziek van Eefje de Visser

  1. melissa
    9 oktober 2012 at 10:52 (9 jaar ago)

    Ik kende haar eerlijk gezegd nog niet. Maar ga haar eens zodra ik op de laptop zit beluisteren.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter