(Eet geen) Dierendag!

Eet geen dierendag

Hoera! Vandaag is het dierendag! Een dag waarbij je modderpoten van je hond in huis accepteert, je goudvis wat extra water geeft en de kat voor een keer de bank kapot mag krabben. Of zoiets.

Ik heb niet zoveel met dieren en heb dus nooit aandacht besteed aan dierendag, maar gister las ik over een mooi initiatief op de weblog van Iris waarbij dierendag centraal staat. 

Het idee komt van Stichting Wakker Dier en heet ‘Eet geen dieren dag’. Het idee is simpel: vandaag eet je geen dieren. Geen vleeswaar op brood of door een salade, geen biefstukje vanavond of gehakt door de stampot en geen bitterballen bij de borrel.

Één dag

Toen ik over dit initiatief las, sprak het mij direct aan. Al vaker spookt vegetariër worden door mijn hoofd, maar op de een of andere manier is de stap naar daadwerkelijk geen vlees meer eten te groot voor mij. Daarom spreekt ‘Eet geen dieren dag’ mij zo aan, één dag geen vlees eten lukt mij wel. En misschien is één hele dag geen vlees wel de drempel voor mij om eens goed naar mijn eetpatroon te kijken.

Vega bloggers

Blogger Iris pakt het gelijk serieus aan: aangezien zij al vegetariër is, heeft ze besloten om vandaag volledig veganistisch te eten. Maar voor allen die vandaag alleen voor vegetarisch gaan: op haar weblog vind je genoeg recepten om een dag mee door te komen.

Wil je ook veganistisch gaan eten vandaag (of misschien wel voor altijd)? Kijk eens op de weblog van De Groene Meisjes. De blogs die daar verschijnen inspireren mij altijd, ook al ben ik niet vegetarisch of veganistisch.

10 redenen

Op de website van stichting Wakker Dier vind je 10 redenen waarom vegetarier zijn goed voor je is. Interessant om te lezen voor vandaag, maar ook als je veranderingen in je eetpatroon wilt aanbrengen.

Lees je deze blog na je ontbijt of lunch? Bedenk je dan dat iedere dag een mooie dag is om geen dieren te eten.

8 reacties on (Eet geen) Dierendag!

 1. Iris
  4 oktober 2012 at 10:34 (11 jaar ago)

  Heel leuk geschreven! En bedankt voor de link naar mijn blog, lief! De Groene Meisjes hebben inderdaad ook een supertoffe blog, volg ze met veel plezier :) Hopelijk motiveert dit nog wat meer mensen om mee te doen, zou leuk zijn. Ik ben trouwens heel erg benieuwd wat je vandaag allemaal gaat eten, schrijf je daar ook nog een blogje over, hoe het ging enzo? Lijkt me leuk :D

  Beantwoorden
 2. Danielle
  4 oktober 2012 at 14:47 (11 jaar ago)

  Ik eet al meerdere dagen per week geen vlees, uit principe niet, dus vandaag doe ik ook mee!

  Beantwoorden
 3. Marah
  4 oktober 2012 at 18:33 (11 jaar ago)

  Zeker een goed initiatief! Ik eet ook al meerdere dagen in de week geen vlees en het vlees dat ik eet komt van een hele goede slager, dus ik weet ook waar het vlees vandaan komt en hoe het opgegroeid is. Vandaag toevallig wel vlees gehad haha, kwam er net pas achter dat het vandaag dierendag is. *oeps*

  Beantwoorden
 4. Sacha (maarnietvangrijs)
  4 oktober 2012 at 20:02 (11 jaar ago)

  Wat goed die ’10 redenen’. Ik ben al zo lang vegetariër dat ik er niet eens meer over nadenk eigenlijk, maar het is altijd goed om wat argumenten achter de hand te hebben tegenover vleeseters. ;-)

  Beantwoorden
 5. Kelly - (Kellydiaries)
  5 oktober 2012 at 06:51 (11 jaar ago)

  Wat leuk geschreven, ik eet eigenlijk niet vaak vlees. Meestal eet ik het gewoon als ik uit eten ga met iemand, hoewel dat met mijn vriend nu ook al weer veranderd is omdat hij het al gewend is :p haha.

  Beantwoorden
 6. Lin
  5 oktober 2012 at 08:06 (11 jaar ago)

  Ik denk dat ik zo’n 4/5x per week geen dierendag eet :)

  Beantwoorden
 7. Niki
  6 oktober 2012 at 16:41 (11 jaar ago)

  Voor mij is het elke dag Eet Geen Dierendag, haha.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter