Fris en fruitig: yoghurt met bevroren frambozen

Yoghurt met bevroren frambozen

Sinds Albert Heijn, maar inmiddels ook andere supermarkten, bevroren fruit verkopen ben ik helemaal verslaafd geraakt aan smoothies en shakes. Bevroren fruit maakt een smoothie of shake namelijk een beetje lobbig. De blender bij mij thuis staat dan ook bijna nooit stil, alleen als die dus kapot is en dan moet je creatief zijn en dus stond er opeens een bakje yoghurt met bevroren frambozen voor mijn neus. 

Regelmatig maak ik smoothies met yoghurt en bevroren fambozen en dit toetje is eigenlijk hetzelfde alleen dan niet gemixt. Het is een ideaal toetje of gezonde snack voor ’s avonds. Maar ik ontbijt ook vaak met yoghurt en bevroren frambozen. Lekker fris om de dag mee te beginnen.

Het enige verschil met de smoothies is dat je de bevroren frambozen wel wat eerder uit de vriezer moet halen als je deze niet door de blender doet. Anders zijn ze namelijk veel te koud en zorgen ze ervoor dat de yoghurt bevriest.

Wil je de yoghurt met bevroren frambozen serveren als toetje? Doe dan eerst de yoghurt in een bakje, leg een handjevol bevroren frambozen er midden in en doe er een klein beetje honing of suiker over. Je kunt de frambozen ook even weken in limoensap als ze uit vriezer komen, daarvoor moet je wel een liefhebber zijn van zuur.

Ook lekker: gebruik verse frambozen en voeg een beetje roomijs toe.

4 reacties on Fris en fruitig: yoghurt met bevroren frambozen

 1. Iris
  16 oktober 2012 at 13:01 (8 jaar ago)

  Oeh ja lekker! Vooral met wat honing of suiker erbij. Mjam.

  Beantwoorden
 2. Lisa
  16 oktober 2012 at 19:46 (8 jaar ago)

  Ik ben gek op bevroren frambozen! Ik gooi ze meestal gewoon in mijn yoghurt, wel een beetje koud, maar daar wordt de yoghurt ook roze van en het is ook erg lekker.

  Beantwoorden
 3. Marcella
  19 oktober 2012 at 19:04 (8 jaar ago)

  Ik blender me ook helemaal suf, superlekker! Dit klinkt ook goed!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter