LIV’WOW is getagd met de Liebster Award

Liebster Award op LIV'WOW

Vandaag deed ik een rondje blogs lezen en ontdekte ik dat Iris van Ikbenirisniet.nl mij heeft getagd met de Liebster award! Yay! Normaal blog ik eigenlijk niet over mijzelf, maar alleen over de dingen die ik leuk vind, maar deze Liebster Award tag vind ik leuk.

De Liebster award houdt in dat ik 11 dingen over mijzelf vertel, de 11 vragen van Iris beantwoord, 11 nieuwe vragen bedenk en 11 andere bloggers (met minder dan 200 followers) tag met de Liebster award. De bloggers die ik tag staan onderaan deze blog.

11 weetjes over mij

1 – Toen ik startte met bloggen en twitter was de naam Marike overal al bezet, dus besloot ik te kiezen voor Marikee. Inmiddels noemen ook mensen mij in real-life wel eens Marikee.

2 – Ik heb een serieuze verslaving voor boeken, tijdschriften en nagellak.

3 – Sinds ik insecten heb gegeten heb ik een rare fascinatie voor insecten. Afbeeldingen van insecten vind ik mooi, insectenverdelgers stom en twijfelen over het eten van insecten doe ik nooit meer.

4 – Hoewel ik gek ben van tuinieren, ben ik niet zo dol op bloemboeketten. Die gaan altijd dood.

5 – Ik ben heel slecht in mailen. Vaak lees ik mailtjes, maar vergeet vervolgens te reageren. Beetje een lakse eigenschap én absoluut één waar ik zeker verandering in moet brengen.

6 – Naast mij hebben mijn ouders nog drie dochters én mijn ouders zijn nog altijd samen.

7 – Tot een paar jaar geleden dacht ik dat ik ballerina zou worden. Ik heb namelijk heel lang op een redelijk hoog niveau aan klassiek ballet gedaan.

8 – Ik kan geen dag zonder internet.

9 – Bloggen die ik eigenlijk alleen via mijn laptop, hoewel ik ook een iPhone en iPad heb. Wel houd ik via mijn iPhone en iPad bloglijstjes bij met ideeen en start ik soms met een intro of iets dergelijks.

10 – Ik volg bijna 300 blogs via Bloglovin en Google Reader en ik lees bijna alles.

11 – Momenteel studeer ik nog Communicatie, maar de bedoeling is dat ik dit jaar afstudeer. Dan wil ik me fulltime gaan bezig houden met bloggen (ook voor LIV’WOW, maar ook voor andere sites) en online marketing.

;

De 11 vragen van Iris

1 – Als je voor de rest van je leven nog maar één gerecht mag eten, wat zou dat dan zijn?

Hier moest ik echt even over nadenken, ik twijfelde eerst tussen pasta en een salade, maar toen bedacht ik me dat als ik ziek ben ik salades niet lekker vind en dus werd het pasta. Maar ik bedenk me net dat ik geen dag zonder yoghurt met vers fruit kan, dus het wordt yoghurt met vers fruit.

2 – Wat vind je een leuk liedje maar schaam je je een beetje voor?

Eigenlijk luister ik niet echt naar beschamende muziek. In mijn iTunes komt geen Justin Bieber of iets dergelijks voor. Wel luister ik graag naar Twarres (hier een filmpje voor als je geen idee meer hebt wie dat zijn) en stiekem schaam ik me daar wel een beetje voor. Overigens schaam ik me er soms ook voor dat ik 10 keer achter elkaar naar hetzelfde nummer kan luisteren, dat doe ik dus ook nooit in het openbaar.

3 – Met welke vijf woorden zou jij jezelf beschrijven?

Ik wilde heel flauw ‘nagellak – masking tape – boeken – bloggen – yoghurt’ neerzetten, maar dat beschrijft me nog niet echt geloof ik… Daarom de volgende vijf woorden: ‘nachtmens – verlegen – klein – beetje boel gek – verliefd’.

4 – Als er een verfilming van een boek is: lees je liever het boek of kijk je liever de film?

Stiekem vind ik films kijken altijd veel tijd in beslag nemen en een boek lezen niet. Daarom kies ik altijd liever voor een boek, maar vaak wil ik wel graag de verfilming zien om er vervolgens van te balen dat ik niet eerst de film zag. Als je namelijk eerst het boek leest heb je zelf al een voorstelling van het boek gemaakt en dat komt vaak niet overeen met de film en dus vind je de film slecht. Andersom is dat vaak niet zo, omdat een boek dan de film aanvult.

5 – Waar werd je de afgelopen week heel erg blij van?

Heel cliche, maar ik ben nog iedere dag heel erg blij met mijn vriendje. We zijn al bijna vierenhalf jaar samen, maar ik ben nog steeds stapelverliefd op hem.

6 – Aan welke foto heb je goede herinneringen?

Voor deze vraag deed ik een trip down memory lane. Er zijn een heleboel foto’s waar ik mooie herinneringen aan heb, maar deze foto is daar absoluut ook de mooiste van.

De foto is gemaakt tijdens Mysteryland 2012, waar het eigenlijk heel de dag regende. De foto is gemaakt tijdens een paar zeldzame minuten toen het droog was. Deze dag vond ik de tofste Mysteryland tot nu toe, ondanks het weer of misschien wel juist daarom. Mijn vriendje en ik hadden een geweldige dag.

Foto voor Liebster Award

7 – Wat is je standaard drankje op het terras of tijdens het uitgaan?

Als ik alcohol drink, drink ik vaak rosé of jillz, maar aangezien alcohol niet zo goed werkt met mijn medicijnen komt het in de praktijk vaak neer op een cola of appelsap.

8 – Wat staat al heel lang op je TO DO list maar stel je steeds maar weer uit?

Hier moest ik echt even lang over nadenken, want over het algemeen ben ik wel altijd bezig met de dingen die op mijn TO DO list staan, maar iets wat ik echt beter moet gaan doen is mijn mail uitzoeken. Eigenlijk sowieso dingen uitzoeken, want mijn verzameling muziek kan ook wel een opfrisbeurt gebruiken en mijn foto’s mogen ook wel in juiste mappen georganiseerd.

9 – Is er iets in je leven wat je zou willen veranderen?

Volgens mij wil iedereen wel iets veranderen in zijn leven, maar de meeste projecten vinden op lange termijn plaats. Alle dingen die ik zou willen veranderen, ben ik praktisch al mee bezig.

10 – Welke film zou je ontelbare keren kunnen kijken?

Oh, ik kan een heleboel films wel heel vaak kijken… Intouchables, Despicable Me, Memoirs of a Geisha, UP… En zo kan ik nog wel even doorgaan.

11 – Wat is je levensmotto of lievelingsquote?

Turn I Wish Into I Will’ vind ik een hele mooie quote, maar ook ‘Do One Thing Every Day That Scares You’ en ‘I Like People Who Smile When It’s Raining’. Maar ik vind zinnen die zeggen dat je een ander als jezelf zou moeten behandelen ook erg mooi. Overigens verzamel ik quotes op één van mijn Pinterest boards.

Quotes en motto's

11 vragen voor de bloggers die ik tag

1 – Wat is jouw favoriete blog die je zelf geschreven hebt en waarom?
2 – Wanneer ben je begonnen met bloggen?
3 – Heb je een verslaving?
4 – Naar welke muziek luister je het liefst?
5 – Wat is je favoriete drankje?
6 – Welke bloem vind je het allermooist?
7 – Als je snackt, wat eet je dan?
8 – Waar zou je graag willen wonen als alles mogelijk was?
9 – Hoe vaak per dag of week denk je aan bloggen?
10 – Welk snoepje vind je het lekkerst
11 – Welke andere blogs lees je graag?

;

11 blogs getagd met de Liebster Award

De volgende bloggers tag ik met de Liebster Award. Mocht je niet getagd zijn en deze Liebster Award toch over willen nemen dan mag dat natuurlijk ook!

pluizenbol.nl, mijnerzijds.wordpress.com, evahoefsloot.nl, sannewierda.wordpress.com, worldlytreasury.com,
lnnk.nl, ielss.nl, lyntje.nl, brouwertje.com, http://www.deuxjoli.nl, watzijzegt.com.

9 reacties on LIV’WOW is getagd met de Liebster Award

 1. SanneWierda
  18 oktober 2012 at 00:02 (9 jaar ago)

  OH HELP! Ben heel slecht in tags. Maar ik beloof mijn best te doen. Heus!

  Beantwoorden
 2. Anne
  18 oktober 2012 at 08:21 (9 jaar ago)

  Deze tag is leuk :) Fijn om zo de blogger achter de blog een beetje beter te leren kennen. Wat een leuke toekomstplannen heb je trouwens, bloggen en online marketing gaan doen. Ik zelf werk nu ook in de online marketing, en dat is echt super leuk!

  Beantwoorden
 3. Natasja
  18 oktober 2012 at 09:32 (9 jaar ago)

  Oh jee, 11 vragen over mezelf beantwoorden!? Zal eens kijken! :-) Dank voor de tag in elk geval! Overigens zijn niet alle blogs te zien onderaan je post: ze vallen weg aan de zijkant.

  Beantwoorden
 4. Femke
  18 oktober 2012 at 19:13 (9 jaar ago)

  Wat een mooie foto, die van Mysteryland! Leuk ook om de vragen/antwoorden te lezen. :)

  Beantwoorden
 5. Lnnk
  18 oktober 2012 at 20:53 (9 jaar ago)

  Leuke tag, ik ga mijn best doen :)

  Beantwoorden
 6. Marah
  19 oktober 2012 at 17:09 (9 jaar ago)

  Leuke antwoorden. Ik heb ook eens insecten gegeten (op een verrassing/challenge/expeditie robinson-manier) en snap niet waar die heisa om is. Er is niks bijzonders aan! (Zelfs niet als pootjes tussen je tanden blijven hangen..)

  Beantwoorden
 7. Lianne
  23 januari 2013 at 20:17 (9 jaar ago)

  Wow, na uitpluizen van mijn Twitter-account zie ik nu je tweet – en dus je tag pas! Shame on me.. in ieder geval bedankt! Ik kijk nog even of ik hem overneem :-)

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on LIV’WOW is getagd met de Liebster Award

 1. […] Masterchef, Masterchef Australia / 0 Comment Vorig jaar kreeg ik de Liebster Award al eens van LIVWOW‘s Marikee maar tot mijn schaamte ben ik daarna volkomen vergeten er iets mee te doen. Nu ik opnieuw getagd […]

Laat een reactie achter