Maak een White Caffe Mocha a la Starbucks

White Caffe Mocha van de Starbucks

Het is mijn favoriete drankje van de Starbucks, maar iedere keer als ik een White Caffe Mocha haal bij de Starbucks ben ik een fortuin kwijt. Gelukkig kun je ook thuis een heerlijke White Caffe Mocha maken! 

Voor degenen die niet weten wat een White Caffe Mocha is, het is een van de warme koffies van de Starbucks. Naast sterke koffie zit er ook warme melk en witte chocolade in, bovenop zit een toef slagroom. Het is een erg zoete koffie, maar wel erg lekker. Als je niet van koffie houdt, kun je deze waarschijnlijk toch waarderen omdat de koffiesmaak bijna wegvalt.

Eerlijk gezegd had ik er nog nooit over nagedacht om een White Caffe Mocha proberen thuis te maken totdat ik een recept tegenkwam op de website van Tara en Larissa – Kittehs Cupcakes. Toen ik die blog las, was ik aangenaam verrast. Zo’n White Caffe Mocha thuis maken is helemaal niet lastig!

Benodigdheden voor White Caffe Mocha

Voor één kop Cafe White Mocha heb sterke koffie nodig, een halfvolle beker melk, twee tot vier blokjes witte chocolade en slagroom.

Pak eerst een grote mok waarin de Cafe White Mocha komt en vul deze voor de helft met melk. Doe vervolgens de melk in een pannetje op het vuur en laat deze warm worden terwijl je de witte chocolade toevoegt. Roer net zo lang totdat de witte chocolade is vermengd met de melk, zodat deze een lichtgelige kleur krijgt. Doe vervolgens het mengsel in je mok en klop deze wat op. Nu kun je de koffie erbij doen. Ik gebruikte een Senseo met Lungo koffiepads van DE. Ik drukte op de knop voor 1 kop koffie, maar stopte halverwege. Voeg nog wat slagroom en eventueel kaneelsuiker toe en klaar is je Cafe White Mocha.

Geen gecondenseerde melk

Het recept van Tara en Larissa heb ik uit luiheid wel iets aangepast. Zij gebruikte naast de gewone melk ook nog gecondenseerde melk, maar dat had ik niet in huis. Omdat ik de koffie zo lekker vond (en genoeg vond lijken op de echte Cafe White Mocha) heb ik besloten het ook niet meer toe te voegen. Mocht je de koffie nog niet zoet genoeg vinden, dan kun je het dus nog wel toevoegen.

Varianten op de White Caffe Mocha

In deze koffie zijn nog variaties aan te brengen. Zo kun je meer witte chocolade toevoegen als je eigenlijk geen koffie lust (denk aan vier blokjes) of wat meer melk. Als je wel een koffieliefhebber bent en graag wakker wil worden met deze koffie, kun je wel één volledige koffie toevoegen aan de melk.

3 reacties on Maak een White Caffe Mocha a la Starbucks

 1. Laura
  26 oktober 2012 at 11:03 (11 jaar ago)

  Thanks voor het recept, ik ga het zeker eens uitproberen!

  Beantwoorden
 2. Dinja
  13 februari 2015 at 12:42 (8 jaar ago)

  Hee wat leuk dit is mijn favo drankje van Starbucks!
  Ik zocht op Google naar Starbucks recepten en kwam hier terecht.
  Bedankt voor het delen van het recept!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter