Pasta met salami en rucola

20121011-231754.jpg

Ja, deze foto is bewerkt met Instagram maar dat betekent niet dat deze pasta – of eigenlijk pastasalade – er niet mooi uit zag, juist wel, maar vooral was deze gewoon heel erg lekker. En simpel. En laat ik nou een liefhebber zijn van pasta én van simpele recepten.

Sinds een tijdje ben ik een beetje verslaafd aan fusili. Op de een of andere manier mengt die pasta veel beter met andere ingrediënten, dan bijvoorbeeld macaroni of spaghetti. Maar dat komt misschien ook door mijn manier van klaarmaken, want ik voeg tegenwoordig tijdens het koken van de pasta een scheutje olijfolie en wat zout toe, waar anderen dat waarschijnlijk al jáááren doen. Mocht je het nog niet doen: dat is dus lekker.

Na het koken laat ik kort even de koude kraan lopen over de pasta, waarna ik nog wat zout en olijfolie toevoeg. Door dat kleine beetje zout en scheutje olijfolie heeft een pasta opeens veel minder ingrediënten nodig om een complete maaltijd te maken. Bij deze variant voegde ik alleen wat klein gesneden salami, rucola en geraspte kaas toe. Dat vult genoeg, maar mocht je de salade als lunch willen eten dan kun je er ook voor kiezen om de gersapte kaas weg te laten.

Eventueel kun je de pastasalade ook eten met wat brood gedoopt in olijfolie. Sterker nog: je waant je met elke hap even in Italië…

Wil je jouw maaktijden bewerken via Instagram? Lees eerst de blog van Culy.nl over de do’s en don’ts bij het bewerken van foodfoto’s via Instagram!

4 reacties on Pasta met salami en rucola

 1. Karin - The F Girl
  12 oktober 2012 at 08:13 (11 jaar ago)

  Lekker, ik ben gek op pastasalade. Vooral de simpele, inderdaad, dat zijn de lekkerste :-)

  Beantwoorden
 2. Frank
  12 oktober 2012 at 11:42 (11 jaar ago)

  Deze salade is inderdaad super lekker! en ik kan het weten wat ik heb hem samen met Marike gegeten ;)

  Beantwoorden
 3. Marcella
  31 oktober 2012 at 09:09 (11 jaar ago)

  Klinkt goed, maar snel eens proberen!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter