Pasta met spruitjes en salami

Pasta met spruitjes en salami

Als snelle lunch is pasta ideaal, het is snel klaar en geeft je genoeg energie om de rest van de dag door te komen. Deze pasta met spruitjes en salami ontstond uit wat restjes, maar bleek een toevalstreffer. 

De laatste tijd is fusili mijn favoriete pastasoort, dat werd mijn eerste ingrediënt. In de koelkast vond ik nog een zak met spruitjes, wat salami en crème fraîche. Genoeg ingrediënten om een lunch mee klaar te maken.

De pasta kookte in een heet water met een klein scheutje olijfolie. De spruitjes pelde ik tot alle schilletjes los waren, het bittere midden sneed ik eruit en gooide ik weg. De blaadjes van de spruitjes bakte ik in wat olijfolie. De salami sneed ik in kleine stukjes.

Toen de pasta klaar was, deed ik deze in een bakje waar ik de gebakken spruitjes en salami aan toevoegde. Met een eetlepel creme fraiche was de pasta klaar.

1 reactie on Pasta met spruitjes en salami

  1. Laura
    8 december 2012 at 23:30 (10 jaar ago)

    Damn, iets te laat ontdekt. Ik had nog veel spruitjes over, maar die waren niet goed gebleven! Nou ja, is wat voor de volgende keer.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter