Wat eet je op ‘Eet geen dierendag’?

Eet geen dierendag

Dierendag 2012 was niet zomaar dierendag, maar EET GEEN DIERENDAG. Als het goed is heb je daar alles over gelezen in mijn blog erover. Hoewel dierendag nu geweest is, wil ik je toch graag laten zien wat ik at op deze dag zodat je misschien ziet hoe makkelijk het is om een dag geen dieren te eten. 

In het intro zeg ik het eigenlijk al, ‘hoe makkelijk het eigenlijk is’, want ‘eet geen dierendag’ is makkelijk. Máár als je regelmatig vlees eet, moet er wel echt een knop om in je hoofd. Dat was bij mij het geval, want hoewel er best dagen zijn waarop ik bij mijn avondeten geen vlees eet, zijn er toch andere momenten op de dag dat ik wel vlees eet. Het begint bij mij ’s middags met vleeswaar op mijn brood en eindigt ’s avonds met een snack zoals bitterballen of een stukje worst. Het komt niet elke middag en avond voor, maar wel regelmatig en vaak wel op de dagen dat ik bij mijn avondeten geen vlees at. Op deze manier at ik dus bijna elke dag wel dieren.

De knop voor géén vlees moest dus even om in mijn hoofd, maar toen dat eenmaal gebeurd was zat ik vol met ideeën over wat ik dan wel zou gaan eten. Ik dagdroomde over geroosterde groenten, gevulde paprika’s en vegetarische noodles en kleine soorten vegetarische tapas en een lekkere courgettesoep. Maar niets van dat alles kwam op mijn bord terecht.

Wat ik wel at

’s Ochtends begon ik met een smoothie met biologische aardbeienyoghurt van Arla, een Elstar appel, een halve limoen en een handvol ijsblokjes. Aangezien ik vaak niet eens de tijd neem om te ontbijten, is dit eigenlijk al genoeg voor mij om het vol te houden tot de lunch, maar op deze dag at ik tussendoor nog drie rijstwafels voor ik aan mijn lunch begon en dronk ik perzik ice tea en een koffie met melk.

Aangezien ik net wat rijstwafels naar binnen had gewerkt, had ik niet heel veel honger tijdens de lunch. Ik had dus genoeg aan drie rijstwafels met boter en geraspte kaas. Bij mijn lunch dronk ik een cappuccino met suiker. Na de lunch at ik ook nog een koek met chocola.

Voor het avondeten had ik een heleboel plannen, maar het werd heel simpel. Nasi met veel groenten en aangezien ik eigenlijk niet heel veel van rijst houd doe ik er altijd (ijsberg)sla doorheen. Bij mijn eten dronk ik twee glazen water. Na het avondeten dronk ik nog een bijzondere koffie waarvan het recept binnenkort hier verschijnt en at ik nog een koek met chocola.

En na dierendag?

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en merk ik dat het vlees eten wel weer in mijn leven geslopen is. Toch probeer ik erop te letten dat ik maar op één moment van de dag vlees eet. Dus eet ik vleeswaren op mijn brood tussen de middag? Dan geen stukje vlees bij het avondeten. En ’s avonds mag ik alleen snacken met een stukje worst of bitterbal als ik de rest van de dag voor vegetariër heb gespeeld. Máár ik heb wel een flinke lijst met vegetarische recepten die ik graag wil uitproberen en dit was zeker niet de laatste ‘eet geen dierendag’.

Dus bij deze bedankt aan Iris die over ‘Eet geen dierendag’ een blog schreef.

1 reactie on Wat eet je op ‘Eet geen dierendag’?

  1. Iris
    9 oktober 2012 at 12:45 (11 jaar ago)

    Leuk om te lezen! Kan me voorstellen dat het even lastig is om de knop om te zetten inderdaad. Leuk dat het allemaal zo goed is gegaan en dat je er wat bewuster over na gaat denken. Was denk ik ook wel een beetje het doel van zo’n dag. Oh en dat met de ijsbergsla ga ik ook eens proberen! Ik ben namelijk ook niet zo’n fan van rijst, het smaakt altijd zo saai.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter