Budget-cadeautips voor de feestdagen

Budget cadeautips voor de feestdagen

De herfst en de winter zijn stiekem mijn favoriete maanden van het jaar. De reden daarvoor? De cadeautjes natuurlijk! Door een gelukkig toeval van het lot (jaja) krijg ik zowel met Sinterklaas als Kerst cadeautjes. En dat gun ik iedereen! Vier dit jaar dus ook Sinterklaas en Kerst met deze budgetvriendelijke cadeautips! 

In het bedenken van cadeautjes kan ongelofelijk veel tijd gaan zitten, maar dit hoeft niet. Er zijn namelijk een aantal universele cadeautips die bij bijna iedereen in de smaak vallen en toch heel budgetvriendelijk zijn. Recyclen of DIY zijn vaak de toverwoorden en met tools zoals Pinterest moeten ideeën daarvoor geen probleem meer zijn.

Cadeautips

Tijdschriften – Iedereen leest wel eens een tijdschrift. Mannen lezen misschien de Autoweek, Playboy of Bright. Vrouwen kiezen eerder voor Grazia, Margriet, Flow of 101woonideeën. Het voordeel van tijdschriften is dat ze vaak lang niet zo actueel zijn als ze lijken, planningen voor deze tijdschriften worden vaak maanden van tevoren gemaakt en interviews zijn een paar maanden na uitgave ook nog leuk om te lezen. Met het lezen van internationale tijdschriften bijvoorbeeld loop ik altijd een paar weken – zo niet maanden – achter, maar dat maakt voor de inhoud van het tijdschrift vaak niets uit.

Als je dus thuis een flinke stapel tijdschriften hebt liggen: maak er een mooi pakketje van voor een liefhebber van tijdschriften. En wil je liever niet dure tijdschriften weggeven? Een tijdschrift als Le Magazine van La Place of een tijdschrift als MOOI van de Etos zijn soms ook heel welkom. Maar uiteraard kun je ook altijd tijdschriften kopen, bijvoorbeeld in een pakket waarbij je het pakket verdeeld over iedereen die een cadeautje krijgt.

Snoepgoed – Snoepen doen we allemaal. Hoewel sommigen onder snoepen komkommers en wortels scharen, valt bij de meeste suikergoed wel in de smaak. Dat betekent veel pepernoten, chocoladeletters en taaitaai inslaan! Of nog leuker: bak zelf een taart of cupcakes. Ga je Kerst vieren? Ga dan de dag na Sinterklaas naar supermarkten en winkels zoals Kruidvat, zij hebben vaak grote kortingen op Sinterklaas producten.

Boeken en dvd’s – Een groot deel van mijn kasten wordt ingenomen door mijn collectie boeken en dvd’s. Meestal koop ik die tijdens een uitverkoop of een stapel dvd’s voor een paar euro. Hierdoor heb ik niet alleen een gigantische collectie boeken en tijdschriften, maar ook een aantal dubbele. Zo heb ik van een aantal boeken de Nederlandse, Engelse en pocketversie. Beetje overdreven… Daarnaast kom ik niet toe aan het lezen van de boeken en het kijken van de dvd’s (omdat ik stiekem toch altijd mijn favoriete films en series uit zoek). Gelukkig kun je er iemand anders wel blij mee maken. Zoek een speciale titel uit voor een vriend/vriendin of familielid, het liefst een titel die zij nog niet hebben.

Make-up en verzorgingsproducten – Een verschrikkelijke grote voorraad make-up heb ik. Meer dan 300 potjes nagellak, tientallen doosjes oogschaduw en een heleboel soorten lippenbalsem. Zoveel dat ik ze van mijn lang zal ze leven niet kan opmaken. En dus geef ik ongebruikte make-up weg aan vrienden en/of familie.

Let er wel op dat je make-up geeft aan iemand die het ook daadwerkelijk gebruikt, want dat is lang niet altijd vanzelfsprekend. En lippenbalsem vinden mannen vaak ook fijn om te gebruiken in de winter, maar dan wel zonder een kleurtje natuurlijk.

DIY cadeautips via Pinterest

Sinds het bestaan van Pinterest hebben DIY’s een enorme spurt genomen qua populariteit. En tussen die DIY’s zitten een heleboel cadeautips. Om al die toffe ideeën een beetje te organiseren heb ik verschillende ‘boards’ op Pinterest gemaakt:

Kids Toys DIY; op dit board verzamel ik toffe zelfmaakideeën voor kinderspeelgoed, want er zijn genoeg ideeën te bedenken. Van een stad gemaakt van melkpakken tot poppetjes gemaakt van dennenappels.

Great DIY with Maps; herinner je je nog die dikke oude atlassen van vroeger? Misschien heb je er thuis zelfs nog eentje liggen. Aangezien de gegevens vaak wat verouderd zijn, kun je deze gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een notitieboekje of lijst een bijzondere plek in.

DIY Kitchen Ideas; dat er een hoop vrouwen op Pinterest zitten merk je wel aan de hoeveelheid ideeen voor in de keuken. Van het versieren van huidige items tot het maken van nieuwe benodigheden.

DIY Lovely Flower & Plant Ideas; op zoek naar een cadeau voor tuin- of plantliefhebber? Maak een bloemboeket van papier of plantlabels van aluminiumtape.

Craft Ideas; alle overige DIY’s verzamel ik op het board Craft Ideas. Met tips voor het maken van notitieboekjes, iPhonehoesjes, stempels en houders voor waxinelichtjes.

Makkelijke cadeautips

Op LIV’WOW vind je nog meer toffe ideeen om zelf te maken: sneeuwballen, paraplu, iPad hoes en ideeen met als thema de Olympische Spelen. Vergeet niet om je cadeautjes mooi in te pakken met bijvoorbeeld blanco pakpapier en masking tape. Met al deze cadeautips worden jouw Sinterklaas en Kerstfeest vast een groot succes!

Afbeelding is afkomstig van IKEA en bewerkt door Marike.

6 reacties on Budget-cadeautips voor de feestdagen

 1. Angelina
  21 november 2012 at 13:09 (11 jaar ago)

  Leuke tips meid! Ik houd ontzettend van de kerst en heb eigenlijk niks met Sinterklaas haha.

  Beantwoorden
 2. Foodloveandhappiness
  21 november 2012 at 20:53 (11 jaar ago)

  Goede tips! Ik wist gelukkig precies wat ik wilde vragen voor sinterklaas (en m’n aankomende verjaardag) en genoeg budget keuzes. Tijdschriften zijn zeker altijd goed, ook leuk (vind ik dan): kookboeken, genoeg leuks voor een klein prijsje!

  Beantwoorden
 3. Sas
  22 november 2012 at 07:59 (11 jaar ago)

  Hele leuke tips!
  kan niet wachten tot de kerst…

  Beantwoorden
 4. Danielle
  2 december 2012 at 11:29 (10 jaar ago)

  Ze zijn fijn, en ik ga zeker even op pinterest rondneuzen!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter