Flying Tiger; verslavend leuke winkel

Flying Tiger in Haarlem

De winkelketen Tiger kende ik al uit Denemarken, waar ik een vaste klant was voor het kopen van originele cadeaus. En dat kan nu ook in Nederland! Flying Tiger, zoals Tiger in Nederland heet, heeft namelijk verschillende vestigingen in Nederland en daar komen er steeds meer bij! 

Flying Tiger is een winkel die te vergelijken is met de Xenos en Action, maar dan Scandinavisch. De eenvoud van mooie Scandinavische producten, het design dat tot in de puntjes is uitgewerkt, de gezellige sfeer (in het Deens ‘hygge’) en de mooie hebbedingen, die vind je terug in de winkels.

Als je op zoek bent naar een origineel cadeau dan slaag je waarschijnlijk wel bij Flying Tiger. Zo kocht ik er ooit een golfset voor op de wc, hoe origineel is dat?! Flying Tiger heeft voor iedereen wel iets leuks.

Mijn favorieten

Als ik naar de Tiger ga, kom ik standaard thuis met toffe ansichtkaarten, mooie notitieboekjes, gave stickers en cadeautasjes. Maar vaak heb ik ook even gezwijmeld bij al die mooie potjes nagellak die supergoedkoop én goed zijn, even gesnuffeld aan de fijne bodybutters en handencremes, toffe smartphone en tablet accessoires bekeken en bedacht voor wie ik nu de golfset voor op de wc koop.

Nadelen?

Er zijn echter wel twee ‘nadelen’ aan de Flying Tiger, want producten zijn snel uitverkocht door het wisselende assortiment (hoewel er altijd wel een beetje dezelfde soort artikelen te koop zijn) en de Flying Tiger heeft geen webshop.

Het laatste nadeel wordt min of meer opgeheven door de groei in het aantal filialen. Zo kwam afgelopen zomer de vestiging in Haarlem erbij en opent binnenkort (of zelfs nu al?) de vestiging in Leiden. Daarnaast zitten de Tiger winkels door heel Europa. Zo bezoek ik de winkel altijd als ik in Denemarken ben, maar kwam ik ook al een Tiger tegen in Madrid!

Op naar Flying Tiger

Ben je nieuwsgierig naar het assortiment van de Flying Tiger of wil je adresgegevens weten? Kijk op de website Flying-tiger.nl voor meer informatie.

Tiegre, Tire, Tiger!

De naam van de winkelketen Tiger spreek je uit op zijn Deens (dus niet Engels) waardoor het meer lijkt op tiegre. De naam komt van het Deense woordje ‘tire’ wat staat voor tien kronen (€1,35), de prijs waarvoor in eerste instantie de producten werden verkocht.                                                                   Bron: de Gelderlander.

De winkels in Nederland heten Flying Tiger en niet Tiger omdat tijgers soms ook vliegen…. Figuurlijk dan, want in dit geval gaat het om de naam Tiger die in Nederland al was weggevlogen. Om dezelfde reden heten de Tiger winkels in Zweden TGR.

Flying Tiger

8 reacties on Flying Tiger; verslavend leuke winkel

 1. Angelina
  16 november 2012 at 08:57 (10 jaar ago)

  Aan de ene kant is het inderdaad wel leuk deze Scandinavische winkels in Nederland, maar aan de andere ook wel weer jammer. Het is juist zo leuk om naar een ander land te gaan en daar hun winkels te bekijken. Haha! Maar het ziet er wel super leuk uit, kan mij deze winkel niet herinneren.

  Beantwoorden
 2. Natasja
  16 november 2012 at 09:09 (10 jaar ago)

  Leuke winkel inderdaad. Ben er een tijdje geleden voor het eerst geweest, in Arnhem. Werd er vooral erg hebberig van!

  Beantwoorden
 3. Maaike Tralala
  18 november 2012 at 01:53 (10 jaar ago)

  Ben ook dol op de ‘Flying Tiger’ & probeer altijd te voorkomen dat ik een mandje pak want dan ben ik bij voorbaat al verloren ;)

  Beantwoorden
 4. Sas
  19 november 2012 at 09:33 (10 jaar ago)

  Ziet er leuk uit. Nog nooit van gehoord.

  Beantwoorden
 5. SanneWierda
  20 november 2012 at 00:30 (10 jaar ago)

  Jaaaaa, geweldige winkel! Ben er echt verslaafd aan en heb er tijden terug ook al over geschreven! La la love deze winkel!
  In Utrecht (mijn stadje, hahaha) is er één gelukkig.

  Beantwoorden
 6. Evey
  21 november 2012 at 10:55 (10 jaar ago)

  Ik hoor daar heel veel over. Lijkt me een leuke winkel! Helaas is er in Groningen geen :(

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Flying Tiger; verslavend leuke winkel

Laat een reactie achter