NANOWRIMO: 50.000 woorden in één maand!

NANOWRIMO

Als er iets al jaren op mijn bucketlist staat, is het met wel meedoen aan NANOWRIMO. Nanowattes? NANOWRIMO is een jaarlijks evenement waarbij gigantisch veel mensen gaan schrijven. Heel veel schrijven.

NANOWRIMO komt uit Amerika en staat voor National Novel Writing Month oftewel Nationale Roman/Novel Schrijf Maand. In de maand november proberen deelnemers in 30 dagen 50.000 woorden op papier (of in de computer) te zetten. En die 50.000 woorden vormen één verhaal.

NANOWRIMO goes worldwide!

Inmiddels is NANOWRIMO allang geen nationaal evenement meer, maar wereldwijd. Er zijn ook zat Nederlanders die meedoen! Het is een prachtig initiatief dat doorzettingsvermogen en creativiteit vereist. En hoewel er jaarlijks in feite miljoenen boeken worden geschreven, levert het vaak nog geen perfect boek op omdat er natuurlijk heel wat druk achter zit. Maar dat is helemaal niet erg, want het is al een hele prestatie op zich!

Nou schrijf ik relatief veel met het bloggen voor vier websites, een dagboek bijhouden, dossiers voor school schrijven en maandelijks werken aan verhalen, maar in één maand 50.000 woorden voor één verhaal op papier zetten is mij nog nooit gelukt. Het lijkt me een hele mooie uitdaging.

Tips voor NANOWRIMO

Heb jij in de maand november wel tijd en wil je meedoen met NANOWRIMO? Dit moet je weten:

– Je start op 1 november en schrijft tot je de 50.000 woorden hebt gehaald op 30 november (eerder de 50.000 halen betekent eerder stoppen).
– Je schrijft per dag waarschijnlijk 1.667 woorden, dan kom je uiteindelijk op de 50.000 uit.
– Op de website van NANOWRIMO.org kun je jouw vorderingen bijhouden en fragmenten delen met andere deelnemers.
– Het draait niet om kwaliteit, maar om kwantiteit. Als je echt wat met je verhaal wilt doen, kun je altijd nog er aan schaven.

Op de website van Schrijvenonline.nl vind je een heleboel tips voor het meedoen aan NANOWRIMO; deel 1 en deel 2.

10 reacties on NANOWRIMO: 50.000 woorden in één maand!

 1. Danique
  1 november 2012 at 08:04 (8 jaar ago)

  Lijkt mij zo leuk om een keeraan mee te doen! Alleen ik ben altijd te laat haha.

  Beantwoorden
 2. Liz
  1 november 2012 at 11:34 (8 jaar ago)

  Nog een tip: blijf niet hangen in je research. En sluit je inner editor op! Zo heb ik het al 7 keer gehaald :)

  Beantwoorden
 3. Anne
  1 november 2012 at 12:08 (8 jaar ago)

  Ik zou daar ook zo graag aan meedoen, maar ben inderdaad elke keer te laat. Ik geloof dat het een hele goede inspirator is voor beginnende schrijvers om hieraan mee te doen. Je oefent dan toch goed je pen.

  Beantwoorden
 4. Tessa
  1 november 2012 at 19:03 (8 jaar ago)

  Ik heb er al eens van gehoord. Zelf zou ik het nooit kunnen.
  Kun je ook de verhalen lezen van de deelnemers?

  Beantwoorden
 5. Esther - Mango Sorbetto
  1 november 2012 at 21:40 (8 jaar ago)

  Wat een leuk initiatief! Ben alleen bang dat ik dan helemaal nooit meer achter mijn laptop vandaan kom ik als daaraan meedoe. Ga jij meedoen?

  Beantwoorden
 6. Dat gekke meisje
  2 november 2012 at 13:16 (8 jaar ago)

  Ik ben er gister mee begonnen! Het komt alleen wel heel vervelend uit, midden in m’n tentamenweken. En nu ben ik zelf verslaafd aan m’n eigen verhaal haha! Maar ik zit al op de 5.042 woorden dus ik ga het denk ik wel halen. :) Het is m’n eerste keer dat ik meedoe overigens!

  Beantwoorden
 7. Sas
  2 november 2012 at 19:16 (8 jaar ago)

  Leuk zeg, heel veel succes :)

  Beantwoorden
 8. Lauradenkt
  2 november 2012 at 22:01 (8 jaar ago)

  Ja, vind het een leuke uitdaging, maar totaal geen tijd voor!

  Beantwoorden
 9. Natasja
  5 november 2012 at 09:58 (8 jaar ago)

  Oef, dat lijkt me inderdaad een pittige uitdaging! Zag het al voorbij komen op Twitter, succes!

  Beantwoorden
 10. Tizzalicious
  10 november 2012 at 22:14 (8 jaar ago)

  Haha, mijn vriend wil elk jaar mee doen, maar uiteindelijk doet ‘ie het nooit!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter