Pure kippenvel van Blaudzun

In mijn herinnering was het een koude herfstdag toen ik Blaudzun voor het eerst Shout hoorde zingen tijdens een uitzending van DWDD. Later bleek het om een dag in het voorjaar te gaan. Maar die herinnering aan een koude herfstdag is tekenend voor de stem van de man die zich Blaudzun noemt.

Het beeld van die grote man met een volle bos met zwart haar en een flinke baard en een ongelofelijke opvallende bril is lang blijven hangen en zelfs nu nog kan ik het zo voor me halen. Maar nog meer heb ik onthouden hoe ik kippenvel kreeg van die prachtige versie van Shout van Tears for Fears gezongen door Johannes Sigmond, beter bekend als Blaudzun.

Toch raakte die kippenvel een beetje in de vergetelheid. Toen een paar maanden later Blaudzun ter sprake kwam in een gesprek met mijn vader over de DWDD Recordings, waar Shout van Blaudzun onderdeel van was, voelde ik de herfst en de kippenvel. Vele uren op Youtube luisterend naar Blaudzun later kocht ik kaartjes voor zijn concert in Patronaat in maart 2012. Mijn vader, inmiddels ook fan, ging mee.

Als er een artiest is die live de moeite waard is, dan is het Blaudzun wel. Zijn prachtige liedjes waar ademloos naar geluisterd wordt door volle zalen, dat is pas kippenvel.

Mijn favorieten

Flame on my head

Heavy Flowers

Elephants

Midnight Room

Toegegeven, het is muziek waar je van moet houden. Maar als je dit kunt waarderen, dan wordt je leven wel een stukje mooier.

Op de website van Blaudzun vind je meer informatie over zijn muziek.

1 reactie on Pure kippenvel van Blaudzun

  1. Iris
    9 november 2012 at 18:43 (9 jaar ago)

    Mooi hè? Flame on my head is ook een favoriet van mij. Sowieso één van m’n meest favoriete nummers in het algemeen momenteel. Heerlijk! Ik heb het laatst nog een half uur op repeat geluisterd omdat ik er maar geen genoeg van kon krijgen.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter