Een creatief 2013 met deze apps en agenda’s

Creatief 2013; apps en agenda's

Hoewel ik vrij actief ben op Twitter en veel weblogs volg via Bloglovin ontdek ik mooie pareltjes toch vaak vrij laat. Zoals toffe apps waarmee je eigenlijk op 1 januari zou moeten beginnen of een notitieagenda die je een jaar lang als dagboek kunt gebruiken. Bij deze dus apps en agenda’s waarmee je vanaf 1 januari 2013 aan de slag kan voor een creatief 2013!

My365 app voor 2013

APP: My365

Vorig jaar las ik op Like&Love (it)! over de app My365. Met deze app maak of upload je dagelijks een foto. Zo krijg je een mooi foto-overzicht van een jaar. Leuk om eens terug te zien na een jaar. Hoewel ik de app in januari 2012 installeerde op mijn iPhone heb ik helaas alleen de eerste drie maanden mijn foto-overzicht bijgehouden. Mooi voornemen voor 2013 dus om het dit jaar wel bij te houden, want het overzicht van de eerste drie maanden gaven mij mooie herinneringen.

Mocht je mij willen volgen via de app: mijn accountnaam is ‘marikee’.

ROOM for thought 2013

APP: ROOM for thought

ROOM for thought is een app die lijkt op My365, maar toch vrij uniek is. Ook met deze app maak je dagelijks een foto, maar je kiest niet zelf wat je op de foto zet. Dagelijks krijg je een melding waarna een korte video volgt. Vervolgens zie je jouw camera-scherm en maakt de app na 3 seconden een foto. Jij moet dus zorgen dat je in die 3 seconden jouw camera op iets leuks richt en niet op de grond/plafond/handen. Vereist dus wel wat flexibiliteit en creativiteit.

Blogger Marloes van things-i-like.com schreef een blog over deze app. En ook Like&Love (it)! heeft deze app gespot.

Timehop voor 2013

APP: Timehop

Een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje over de app Timehop. Na het aanmaken van een account en deze te linken met je twitter en facebookprofielen krijg je regelmatig updates over wat je het jaar ervoor of zelfs twee jaar terug hebt gedeeld. Het klinkt een beetje flauw, maar het is echt heel tof om te zien dat ik dit jaar voor de derde keer op rij op dezelfde datum bezig was met kerstkaarten maken/schrijven. Het enige nadeel aan de app: op sommige dagen baal ik ervan dat ik het jaar ervoor weinig tot niets heb gedeeld. Gelukkig kun je dat nu alvast goedmaken voor volgend jaar door elke dag iets leuks te delen als cadeautje voor jezelf volgend jaar.

Kleine Prins agenda voor 2013

AGENDA: De Kleine Prins

Vorig jaar ontdekte ik de notitieagenda van Le Petit Prince. Met een voorliefde voor de kleine prins was ik gelijk verkocht, maar in de winkel kwam ik enkel beschadigde exemplaren tegen. Uiteindelijk kocht ik in het voorjaar een mooi exemplaar, maar ik deed er nog niets meer. De notitieagenda wil ik namelijk vanaf 1 januari gebruiken. Nu 2013 nadert, kan ik eindelijk mijn geliefde notitieagenda in gebruik nemen. Deze ga ik gebruiken als dagboek en 365-dagen-project ineen.

Je kunt deze toffe de Kleine Prins eeuwigdurende notitieagenda bestellen bij BOL.com. Maar sommige winkels zoals de Bijenkorf verkopen hem ook.

Doosje van de Flow Agenda 2013

AGENDA: Flow agenda 2013

Hoewel het nieuwe jaar nog niet is begonnen heb ik mijn agenda al in gebruik! De Flow agenda 2013 is namelijk vanaf eind november al te gebruiken. Erg handig, want zo heb je een goede overgang van een oude naar een nieuwe agenda. Hoewel de agenda ook wat nadelen heeft (geen ringband en een rafelige zijkant), ben ik toch heel erg blij met de agenda en alle extra’s.

Hema Adventkalender voor de kerst

ADVENTKALENDER

Adventkalenders vind ik ontzettend tof en stom omdat deze eigenlijk alleen voor december bedoeld zijn. Halverwege december kocht ik twee adventkalenders van de Hema voor mijn vriend en mijzelf, een roze huisje en een groene kerstboom. Ze staan nog ongeopend op een plank in de slaapkamer omdat we er simpelweg niet aan toe kwamen. Maar we bedachten iets leuks: de adventkalender is eigenlijk heel het jaar te gebruiken. Hoewel een kerstboom in juli misschien wat vreemd is…

De adventkalenders zijn te koop bij de Hema, maar maken wel onderdeel uit van het kerstassortiment. Als je een van deze adventkalenders wilt hebben zul je snel moeten zijn. Op Pinterest heb ik toffe DIY’s verzameld voor adventkalenders.

365-dagen-project

Waar 1 januari 2013 natuurlijk ook een prachtige datum voor is, is de start van een 365-dagen-project. Ik schreef over deze projecten een blog voor 101woonideeen.nl. Gelijk aan de slag? Bestel de aftelkalender van Imke nu met 30% korting.

5 reacties on Een creatief 2013 met deze apps en agenda’s

 1. Aukje
  31 december 2012 at 07:17 (10 jaar ago)

  Die adventkalender hebben wij ook staan. Vorig jaar heb ik er nog zelf eentje geknutseld, maar dit jaar had ik niet veel inspiratie. Ik vind ‘m erg leuk (wij hebben de roze), dus deze gaat bij de kerstspullen en mag volgend jaar weer dienst doen als adventkalender. :)

  Beantwoorden
 2. Karin
  31 december 2012 at 08:30 (10 jaar ago)

  Leuke lijst! Room for thought heb ik nu vier dagen geïnstalleerd en ik vind het erg leuk. Eens kijken of ik het ook een heel jaar leuk blijf vinden.
  Let je even op met de adventkalanders? Ze hebben 24 vakjes en geen 31! Ze tellen natuurlijk niet af naar het einde van het jaar maar naar Kerstmis :)
  Fijne jaarwisseling!

  Beantwoorden
 3. Wendy
  31 december 2012 at 16:27 (10 jaar ago)

  Die Time Hop lijkt me leuk. maar helaas is die er niet voor Android…

  Beantwoorden

Laat een reactie achter