Monica Da Silva Trio

Monica Da Silva Trio

Een paar jaar geleden tijdens het Amsterdam Comedy Festival maakte ik voor het eerst kennis met het Monica Da Silva Trio. Hoewel Monica het liet af weten, was het een bijzonder toffe show. Sindsdien ben ik fan. 

Het Monica da Silva Trio is eigenlijk een duo bestaande uit schrijver en slimste mens Arjen Lubach en cabaretier Tim Kamps. Tijdens shows deden ze alsof Monica Da Silva hen plotseling in de steek had gelaten, maar in feite is Monica er nooit geweest. Gelukkig maar, want zouden ze met een wispelturig iemand als Monica ook zo populair zijn geweest?

Van de Parade naar de Kleine Komedie

Als je wel eens op de Parade bent geweest komt het Monica da Silva Trio je misschien wel bekend voor, misschien alleen van naam want de show was keer op keer uitverkocht. Op een gegeven moment bleek de Parade te klein en kwamen ze terecht in – onder andere – de Kleine Komedie, waar ik twee keer dezelfde show bekeek in een tijdsbestek van twee jaar.

De liedjes en flauwe grapjes bleken zo aanstekelijk, zelfs verslavend, dat ik als een soort stalker @schemer (Arjen Lubach) en @mdasilvatrio (meestal Arjen, soms Tim?) op Twitter volg, alle youtube filmpjes met liedjes al duizend keer heb bekeken en dus dezelfde show al twee in zijn volledigheid zag en al drie keer de verkorte versie.

Uiteraard ben ik dan ook in het bezit van een foute groupie-foto, ook al wilde mijn vriend liever dat die foto gemaakt werd dan ik zelf.

Monica Da Silva Trio - Groupie foto

Nieuwsgierig naar wat het Monica Da Silva Trio dan precies doet? Kijk op zaterdagavond 15 december naar Nederland 3 om 23.45. Dan wordt een stukje van hun laatste show in de Kleine Komedie uitgezonden. Want ja, Monica Da Silva Trio bestaat eigenlijk niet meer. Tenzij Arjen en Tim weer een heleboel toffe liedjes gaan bedenken en snel weer met toffe shows terugkomen. Ik blijf in elk geval fan.

Laat een reactie achter