Stress, stress, stress: afstuderen!

Het is je waarschijnlijk wel opgevallen: sinds eind oktober zijn er niet meer dagelijks blogs online gekomen. Maar ik heb een hele goede reden: ik zit middenin mijn afstuderen! 

Sinds 2008 studeer ik Communicatie, met de laatste 2,5 jaar een afstudeerrichting voor Journalistiek. En dus is nu de tijd aangebroken om te gaan afstuderen.

Eind oktober startte mijn allerlaatste tentamenweek en sindsdien ben ik heel druk bezig geweest met dossiers, leren, boeken lezen, bronnen verzamelen, verbeteren, tentamens maken en herschrijven. Mét resultaat: want al mijn gewone schoolvakken en vakken van de minors heb ik gehaald. Allemaal dikke voldoendes!

Nog twee weken!

Het enige wat ik nu nog moet doen is afstuderen, wat inhoudt dat ik onderzoek doe (of eigenlijk heb gedaan) en dat allemaal nu verwerk in mijn verantwoordingsverslag (een ander woord voor scriptie). En het einde komt nu in zicht, want over twee weken moet mijn scriptie helemaal af zijn.

Afstudeeronderwerp

Voor degenen die het interessant vinden: mijn scriptie gaat over het ideale concept voor een multimediale redactie, toegepast op het tijdschrift Tuin&Co en de website tuinieren.nl. In mijn scriptie ga ik dieper in op de ontwikkelingen in de tijdschriftenmarkt, online media en wat er allemaal bij een multimediale redactie komt kijken. En ik vind het allemaal reuze-interessant!

Mocht je nog tips voor me hebben (zowel inhoudelijk als persoonlijk): graag!

De komende twee weken zullen er dus nog even minder blogs online komen dan je gewend bent. Als mijn afstuderen is afgerond, zal ik weer elke dag gaan bloggen over de dingen die mij blij maken!

En af en toe zullen er nog blogs online komen op LIVWOW.nl. Sommige blogs had ik al geschreven, sommige al ingepland en anderen schrijf ik als ik vastloop bij het schrijven van mijn scriptie. Blijf dus vooral terugkomen!

9 reacties on Stress, stress, stress: afstuderen!

 1. Roxanne
  18 december 2012 at 14:44 (10 jaar ago)

  Heel veel succes met de laatste loodjes!!

  Beantwoorden
 2. Sas
  19 december 2012 at 07:21 (10 jaar ago)

  Heel erg veel succes!

  Beantwoorden
 3. Lekker en Simpel
  19 december 2012 at 09:36 (10 jaar ago)

  Succes en ik weet precies hoe je je voelt, ik ben namelijk ook aan het afstuderen!

  Beantwoorden
 4. Esther - Mango Sorbetto
  19 december 2012 at 14:24 (10 jaar ago)

  Succes Marike, niks zo fijn als het moment dat je straks helemaal klaar bent! Er viel toen echt een last van mijn schouders af.

  Beantwoorden
 5. SanneWierda
  19 december 2012 at 17:18 (10 jaar ago)

  Spannend! Ik ben nu ook aan het afstuderen dus weet wat voor een hel (een hele hete, zware en stressvolle!) het is.

  Beantwoorden
 6. Liliane
  25 december 2012 at 16:52 (10 jaar ago)

  Ik wens je onwijs veel succes!
  Je onderwerp klinkt heel interessant. Krijgen wij het resultaat ook nog te zien? :D
  In ieder geval fijne feestdagen, ook al gebeurt dat nu misschien een beetje tussen alle bedrijven door ;)

  Beantwoorden

Laat een reactie achter