Carpaccio salade, maar dan anders

Carpaccio salade met ijsbergsla

Als je in een restaurant een carpaccio salade besteld krijg je vaak een goed gevuld bord met veel sla en de carpaccio erover gedrapeerd. Smaakt (hopelijk) prima en ziet er ook best leuk uit, maar het kan nog leuker!  

Mijn variant op de carpaccio salade ontstond eigenlijk onbewust, pas toen ik aan tafel ging zitten om te eten zag ik dat deze salade er een stuk vrolijker uitzag dan de varianten die je ziet in restaurants. Het verschil zit hem vooral in de manier waarop je carpaccio toevoegt aan je salade.

Bij het klaarmaken van deze salade begon ik met de carpaccio klein te snijden. Eerst in reepjes, maar eigenlijk werd het op een gegeven moment een beetje een ongeorganiseerd zooitje, precies goed voor deze salade. Vervolgens voegde ik ijsbergsla met tuinkruiden toe, zoals je deze kunt kopen bij de AH. Met wat zout en peper en parmezaanse kaasvlokken was de salade klaar.

6 reacties on Carpaccio salade, maar dan anders

 1. Lianne
  23 januari 2013 at 20:20 (10 jaar ago)

  Ziet er lekker uit! Alleen lijkt de hoeveelheid carpaccio een beetje weinig? Of lijkt dat maar zo? Hoe dan ook ben ik dol op carpaccio, dus dit gaat er ook zeker in!

  Beantwoorden
 2. Sas
  23 januari 2013 at 21:53 (10 jaar ago)

  Ziet er lekker uit!

  Beantwoorden
 3. Dina
  27 januari 2013 at 00:42 (10 jaar ago)

  Oh dat ziet er zo heerlijk uit! Ik krijg spontaan weer trek.

  Beantwoorden
 4. mw ekster
  27 januari 2013 at 21:08 (10 jaar ago)

  nom nom, lekker! net gegeten en weer honger:-)!

  Beantwoorden
 5. Bianca
  30 januari 2013 at 20:09 (10 jaar ago)

  Goed idee! Ga ik ook een keertje proberen :-)

  Beantwoorden

Laat een reactie achter