Liquid sand: een laagje zand op je nagels

OPI Liquid Sand

Toen bekend werd dat nagellakmerk OPI met een Mariah Carey collectie zou komen haakte ik eigenlijk af. Tot duidelijk werd dat deze collectie vier lakjes zou bevatten met een bijzondere structuur, namelijk die van zand. En toen was ik verkocht, want bijzondere nagellak is altijd welkom in mijn collectie. En dus voegde ik liquid sand nagellak ‘stay the night’ toe aan mijn collectie. 

Vlak voor ik de liquid sand nagellak kocht, kreeg ik foto’s te zien van de liquid sand nagellak en eerlijk gezegd was ik niet heel positief. Het leek wat viezig, behoorlijk dik en lastig te verwijderen. Maar mijn nieuwsgierigheid (en koopdrang) won en dus bestelde ik de lak die mij toch erg mooi leek: stay the night.

Liquid sand onscherp

Bij het opdoen van de nagellak was ik behoorlijk sceptisch en in gedachten zag ik mijzelf al gefrustreerd met die nagellak te zitten hannesen. Maar niets van dat alles. Ik was razend enthousiast. Wilde mijn geweldige nagellak met iedereen delen, bij wildvreemden onder de neus duwen en vragen of ze de structuur wilde raden. De liquid sand nagellak heeft echter een nadeel: elke foto die ik probeer te maken van deze nagellak komt totaal niet in de buurt van wat ik zie. Geen enkele foto laat zien hoe mooi deze nagellak is. Bij elke foto moet je dus maar bedenken dat het in het echt nog mooier is.

Liquid Sand nagellak in een potje

De nagellak lijkt dus qua structuur erg op zand. Het voelt ietwat ruw, lijkt korrelig en is mat. Toch is de nagellak niet dik of lastig op te brengen. In feite heb je bij het potje ook niet door dat dit een nagellak is met een bijzondere structuur, pas na het opbrengen van de nagellak verandert deze langzaam in zand. OPI laat dit zien in een infographic.

Liquid sand nagellak

De laatste afbeelding van de infographic beweert dat de nagellak compleet droog is in 10 minuten en dat is ook echt zo. De nagellak is heel snel goed droog, waarschijnlijk heeft dat ook iets te maken met het matte effect van de nagellak want mijn ervaring is dat dat altijd sneller droogt.

Inmiddels ben ik zo enthousiast over deze nagellak dat er nog twee kleuren onderweg zijn, namelijk een blauwe en een paarse. Daarnaast heb ik ook nog een zachtroze tint gekocht van de Mariah Carey collectie. Maar de collectie bevat ook nog twee kleuren die OPI combineerde in de volgende nailart.

OPI Mariah Carey

De liquid sand nagellak ‘stay the night’ bleef 7 dagen prima op mijn nagels zitten. Op slechts 1 nagel had ik last van wat tipwear, maar dat lag meer aan de conditie van mijn nagels dan aan de nagellak zelf. Na de 7 dagen kwam er wel wat frustratie uit, want de nagellak is helaas wel lastig te verwijderen. Het is te vergelijken met andere heftige glitternagellak, maar met een paar keer stevig boenen met nagellakremover is de nagellak wel weg.

OPI liquid sand

De collectie van OPI in samenwerking met Mariah Carey is nu te koop, kijk op de website van OPI.nl voor verkooppunten.

1 reactie on Liquid sand: een laagje zand op je nagels

  1. Wendy
    19 januari 2013 at 22:27 (10 jaar ago)

    Apart zeg! :) Ik houd wel van die anders dan anders nagellakjes.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter