3 woon- en interieurtrends voor 2013

Zalando woontrends - Advertorial

De woontrends voor 2013 zijn weer bekend. Van mooie pasteltinten tot donker en zwart. We zien het dit jaar allemaal voorbijkomen. Bij deze de nieuwste ins & outs op het gebied van wonen en interieur.

Pretty pastels

Zachte pasteltinten en poederkleuren zijn niet alleen op de catwalk een hit, maar ook in het interieur een absolute trend. Pasteltinten zorgen voor een romantische en zoete uitstraling die makkelijk combineert met basiskleuren als wit en grijs en materialen als (blond)hout. Ook gordijnen in pasteltinten zien we steeds vaker en zorgen voor een intieme sfeer in de woon- of slaapkamer. Iets te zoet? Combineer pastel met felle (neon)kleuren voor een frisse look.

Groen doen

Groen doen, letterlijk en figuurlijk, is een trend die ook in 2013 voortzet. We eten al biologisch, dragen ecologisch katoen en ook ons huis wordt steeds groener. Zo kiezen we voor veel natuurlijke materialen als steigerhout en gaan we voor duurzaam en eco. Ook robuuste materialen als metaal, zink en glas passen goed bij deze trend. De kleuren die we zien zijn een mix van koele en warme groentinten in combinatie met hout en bruin. Kies als decoratie voor houten schalen, takken in een vaas en een wollen poef voor de ultieme finishing touch.

Paint it Black

Een trend waar je van houdt of haat: zwart. Een woontrend die wordt omschreven als duister, maar mysterieus en verleidelijk. Een beetje gothic, maar dan op een knusse manier met warme stoffen als bont en satijn die je interieur chique en stijlvol maken. We zien veel invloeden uit de barokstijl en kleuren als zwart, wit en metallic. Accenten in donkerrood-, paars en legergroen maken je woning helemaal af.

Bron afbeeldingen: 1 – Marie Claire Maison, 2 – Linda Ahman, 3 – Living Etc via Apartment Therapy.

Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Zalando.

4 reacties on 3 woon- en interieurtrends voor 2013

 1. Olga
  27 februari 2013 at 12:36 (10 jaar ago)

  Liever een licht huis, ik ben dol op lichte tinten en pastel. Mijn kamer is voor een groot deel wit ingericht en met name mijn bed is zo’n plek waar ik zoveel mogelijk ‘wit’ op neer probeer te leggen in de vorm van kussens en mooie lakens :)

  Beantwoorden
 2. SanneWierda
  27 februari 2013 at 17:05 (10 jaar ago)

  Fijne trends! Vooral de groene trend! Heerlijk, al die natuurlijke dingen in huis.

  Beantwoorden
 3. Nelleke
  23 maart 2013 at 13:59 (10 jaar ago)

  Leuk!
  Groetjes, Nelleke van AestheticYou

  Beantwoorden

Laat een reactie achter