IV van Arjen Lubach; spannende film in een boek

IV van Arjen Lubach

De beste verhalen zijn eigenlijk geen verhalen, maar films. Verhalen waarbij je tijdens het lezen de desbetreffende straat voor je ziet of het meisje met de joggingbroek ziet rennen voor je neus. Zo’n boek is de nieuwe thriller IV van Arjen Lubach. 

De schrijver Arjen Lubach ken je misschien van de romans Bastaardsuiker, Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend en Magnus. Boeken met een prachtige matte kleurige kaft waaraan ik goede herinneringen heb. Ze staan stuk voor stuk zichtbaar en prominent bij mij in de boekenkast, zoals je dat doet bij boeken in je verzameling waar je trots op bent. En hoewel IV  geen roman is en ook niet zo’n mooie kleurige kaft heeft, verdient ook dit boek van Arjen Lubach een prominente plaats in mijn boekenkast.

Naast de kleurige romans wordt mijn verzameling vooral door donkere boeken gedomineerd. Bij voorkeur lees ik namelijk een ijzingwekkende thriller van Camilla Lackberg of een spannend boek van Dan Brown. Van laatstgenoemde schrijver was ik zelfs zo enthousiast dat ik voor mijn profielwerkstuk op de middelbare school onderzoek deed naar het verhaal achter de Da Vinci Code.

Van Amsterdamse straten tot Noord-Hollandse duinen

IV is qua onderwerp – de jachtige zoektocht naar een geheim – en de opbouw vergelijkbaar met de boeken van Dan Brown. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen waarom ik eerder IV zou aanraden dan een boek van Dan Brown. IV vertelt een Nederlands verhaal, met Amsterdamse straten en Noord-Hollandse duinen. Daarnaast zien we de staat en het koningshuis zoals we die nog nooit zagen en zijn de gebeurtenissen ineens opvallend actueel…

Met recht mag IV zich een pageturner noemen, zo’n boek dat je binnen no-time uit hebt omdat je bent meegezogen in de vliegensvlugge ontdekkingstocht om vervolgens te balen dat het einde steeds sneller nadert en het boek dus opeens uit is. Het is jammer dat een boek schrijven veel tijd kost, want van mij mag het volgende boek van Arjen Lubach nu alweer in de winkels liggen.

Nieuwsgierig naar dit spannende verhaal? Bestel IV van Arjen Lubach bij BOL.com.

Bekijk ook de trailer van het boek gemaakt door Tom Schrooten.

Speciale dank aan mijn favoriete boekhandel, boekhandel Stevens, omdat ik dankzij hen het boek IV van Arjen Lubach zo snel in handen had.

3 reacties on IV van Arjen Lubach; spannende film in een boek

 1. Caroline
  20 maart 2013 at 11:51 (10 jaar ago)

  Als je geen genoeg kan krijgen van het onderwerp raad ik je aan de spannende thriller Koningskind van Rob van Hoorn te lezen!
  Ook verkrijgbaar via bol.com

  Beantwoorden
 2. Marcella
  22 maart 2013 at 21:20 (10 jaar ago)

  Klinkt spannend, lees er goede verhalen over. Toch ook maar es kopen en lezen dus!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on IV van Arjen Lubach; spannende film in een boek

 1. […] Liv wow; IV is qua onderwerp – de jachtige zoektocht naar een geheim – en de opbouw vergelijkbaar met de boeken van Dan Brown. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen waarom ik eerder IV zou aanraden dan een boek van Dan Brown. IV vertelt een Nederlands verhaal, met Amsterdamse straten en Noord-Hollandse duinen. Daarnaast zien we de staat en het koningshuis zoals we die nog nooit zagen en zijn de gebeurtenissen ineens opvallend actueel… […]

Laat een reactie achter