Life of Pi; kippenvel en tranen met tuiten

Life of Pi

Soms lijkt het onmogelijk om een boek te filmen. Bijvoorbeeld omdat het verhaal zo absurd is dat er een bijzonder team gespecialiseerd in special effects aan te pas moet komen. Dat leek het geval bij Life of Pi, want dit boek is best absurd. Toch kwam er een film, een magisch mooie film. 

Life of Pi is een boek, geschreven door Yann Martel, en vertelt het verhaal van Piscine Molitor Patel, afgekort Pi. De ouders van Pi runnen een dierentuin in Pondicherry in India, waar Pi soms harde lessen leert over de dierenwereld, maar ook kennis maakt met religie. Op een dag besluiten de ouders van Pi de dieren uit de dierentuin te verkopen in Canada waarvoor ze op een boot richting Noord-Amerika vertrekken met alle dieren.

De boot komt in een storm terecht en het noodlot wil dat Pi, die als enige van zijn familie kan zwemmen, als enig familielid overblijft op een reddingsboot. Maar hij blijkt niet alleen te zijn…

Life of Pi

Tot het moment dat Pi in de reddingsboot terecht komt is hij eigenlijk een gewone jongen, ondanks dat hij meerdere geloofsovertuigingen heeft en op een vreemde manier verbonden is met de dieren in de dierentuin van zijn ouders. Pi gaat naar school, hij zwemt en is verliefd. Toch leer je meer over Pi als hij zich in de reddingsboot bevindt, wil overleven en letterlijk moet vechten voor zijn leven. De gebeurtenissen en de gevoelens na de storm zijn complex. Van angst en verdriet voel je liefde en vriendschap en uiteindelijk liefdesverdriet.

Aan het einde van de film zijn de gevoelens van Pi je zo eigen geworden, dat zelfs het liefdesverdriet echt lijkt te zijn. Tranen met tuiten dus aan het einde…

Life of Pi

En ja, voor deze film moest er dus echt een bijzonder special effects team aan de slag die van de film een prachtig geheel maakte. Zo prachtig, dat dit team – bestaande uit een Nederlander en zijn drie collega’s – een oscar voor hun verdiensten won. Naast deze oscar ontving Life of Pi ook nog een oscar voor het regisseerwerk van Ang Lee, beste cinematografie en meest originele muziek.

Nieuwsgierig naar het verhaal van Life of Pi? Je kunt het boek Leven van Pi bestellen bij BOL.com. Maar bekijk vooral ook de film in 3D in de bioscoop, dan ervaar je het verhaal op zijn mooist!

Life of Pi

In Parijs organiseerde een bioscoop trouwens een wel heel bijzondere première, waarvan je het filmpje hier kunt bekijken.

4 reacties on Life of Pi; kippenvel en tranen met tuiten

 1. Frank
  25 februari 2013 at 13:53 (10 jaar ago)

  Erg mooie en goede film!, en inderdaad leuk dat een Nederlander hiervoor beloond is!

  Beantwoorden
 2. SanneWierda
  25 februari 2013 at 13:59 (10 jaar ago)

  Al veel over gehoord en gelezen, maar nog steeds niet gezien. Shame on me!

  Beantwoorden
 3. Eva
  26 februari 2013 at 09:22 (10 jaar ago)

  Ik zou hem een keer gaan kijken bij zo’n viewing van de Vara-gids. Bleek dat toen iets mis was met de band en we nog minstens een uur moesten wachten. Op zondagochtend, in de bios. Nouja, toen zijn we dus maar de stad in gegaan.. Heb hem dus nu nog steeds niet gezien!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter