Shoplog: Shoppen in het Duitse Munster

Shoppen in Munster

Munster is een waarschijnlijk een van de eerste grote Duitse steden die je tegenkomt als je bij Enschede de grens overgaat. Toch hoor je vaker over shoppen in Dusseldorf of Keulen, dan over shoppen in Munster. Toch is dat wel heel erg leuk en om dat te bewijzen, een shoplog met mijn aankopen. 

Het winkelcentrum van Munster bestaat uit de welbekende grote ketens zoals H&M en de Zara, maar ook specifieke Duitse winkels en warenhuizen en kleinere winkels. De combinatie maakt het shoppen in Munster erg aangenaam, want alles is dichtbij.

Gadgets van de boekhandel

De boekhandels in Duitsland verkopen naast boeken vaak ook toffe gadgets. Zo kocht ik bij een boekhandel een notitieblok in de vorm van een smartphone, een doosje met stempels van het alfabet, een doosje kaarten van TeNeues en ansichtkaarten van de stad Munster.

Het design van de kaarten van TeNeues is van Sandra Isaksson. Het doosje is ook te vinden op de website van TeNeues en daar te bestellen.

Pailletten jurk van de Zara

Dress to impress

Bij de Zara in Nederland had ik al een paar keer een hele toffe jurk zien hangen, maar het prijskaartje van €80 vond ik iets te veel voor de zoveelste jurk in mijn garderobe. In Munster zag ik dezelfde jurk hangen, maar in de sale voor €20!

De kleuren van de jurk lijken op deze foto overigens iets donker dan het daadwerkelijk is, de jurk is namelijk redelijk fel gekleurd met groen, blauw en paars. De jurk heeft een print van pailletten, maar dan zonder pailletten! Deze zijn namelijk in de print van de stof verwerkt, heel tof! Overigens heeft de jurk geen mouwtjes of iets dergelijks, vandaar het zwarte vestje.

Shoppen in Munster; yogaset en tas

TK to the Maxx

In diverse Duitse steden ben ik al de winkel TK Maxx tegen gekomen. Deze winkel verkoopt merkkleding en producten voor hele aantrekkelijke prijzen. Hoewel ik prachtige schoenen tegenkwam, was er geen een paar in mijn maat.

Uiteindelijk ging ik naar huis met een yogaset, bestaande uit een mat, twee yoga blokken om op te zitten (ook voor bijvoorbeeld meditatie) en een band voor het stretchen. Daarnaast kreeg ik een grijze Eastpak tas van mijn vriend, omdat deze tas ook best door mannen gebruikt kan en mijn andere tassen daar minder geschikt voor zijn.

Nagellak en Handcreme van de DM

DM

De DM is een Duitse drogisterij die vooral veel verschillende merken make-up verkoopt, dit kan ook nog per filiaal verschillen. Bij de DM vind je vaak trendcollecties van Essence en Catrice die normaliter niet in Nederland te koop zijn, daarnaast verkoopt de DM het merk P2. Ik kocht bij de DM diverse nagellakjes en een handcreme.

En…?

Maar dit waren bij lange na niet al mijn aankopen, want ik ontdekte een hele gave winkel in Munster. Maar omdat ik deze winkel en mijn aankopen graag in het zonnetje zet, volgen die in een andere blog.

4 reacties on Shoplog: Shoppen in het Duitse Munster

 1. Dina
  8 februari 2013 at 08:54 (10 jaar ago)

  Heerlijk zeg, zo shoppen in Münster. Rossmann is ook een échte tip voor als je weer eens gaat shoppen in Duitsland. Het is een drogist, met A-merken, maar zoooo goedkoop. Écht goedkoop.

  Beantwoorden
 2. Eva
  8 februari 2013 at 13:07 (10 jaar ago)

  Dat jurkje is echt prachtig zeg! Heel mooi, ben erg benieuwd hoe hij er in het echt uit ziet.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter