Bezoek de Keukenhof – 2012

Keukenhof

Van nachtenlang vorst, winterse buien en veel wind gaan natuurlijk weinig bloemen bloeien. En dat is jammer voor de Keukenhof waar alles draait om prachtige bollen die rond deze tijd volop in bloei zouden moeten zijn. Gelukkig is er toch een reden om de Keukenhof te bezoeken! 

Ieder jaar vindt de Keukenhof plaats in Lisse van half maart tot half mei. En ieder jaar weten een heleboel toeristen Lisse weer te vinden, maar Nederlanders bezoeken de Keukenhof niet vaak. En dat is toch jammer, want er zijn zat mooie dingen te zien. De Keukenhof werkt jaarlijks met een thema en dit jaar is het thema Engeland.

Keukenhof

Bloeiende bollen

Gelukkig komt aan de aanhoudende vorst langzaam een eind en zijn ook de sneeuwvlokken al even niet meer gesignaleerd. En dat betekent dat allerlei prachtige bloemen langzaam hun kleuren laten zien. Krokussen en tulpen in geel, rood, wit, paars en oranje. Alle bollen zijn geplant langs paden in combinatie met elkaar.

Keukenhof

Maar er zijn niet alleen maar tulpen en krokussen te zien. In het Willem-Alexander paviljoen vind je waarschijnlijk meer soorten bloeiende bloemen bij elkaar in één ruimte dan dat je ooit zult zien. Vooral de tulpen op indrukwekkend hoge stelen zijn prachtig om te zien.

Van feloranje tot geel met een paars hart

Maar het allermooiste aan de Keukenhof van 2013? Dat is absoluut het Beatrix paviljoen. De witte orchidee ken je vast wel, maar wist je dat er ook knaloranje orchideeën bestaan en gele orchideeën met een paars hart? In het Beatrix paviljoen vind je allerlei soorten orchideeen. Van hele kleine soorten tot gigantische exemplaren die haast vleesetend lijken. En in alle kleuren die je maar kunt bedenken, zelfs donkerpaars. Ontzettend indrukwekkend.

Keukenhof; witte orchidee

Deze witte orchidee komt je vast bekend voor. Puur wit met een geel hartje, zo zie je ze vaak in tuincentra en soms zelfs supermarkten. Erg mooi, maar het kan nog veel mooier!

Orchideeën in de Keukenhof

Naast al deze prachtige kleuren en soorten, vielen er nog een aantal exemplaren op. De roze orchidee geeft zich aardig bloot met alle nerven in de bladeren, het groene exemplaar lijkt wel wat op een grote snor en bestaan er kennelijk dalmatiërorchideeën.

Keukenhof; opvallende orchideeen

En zie hier: felgele orchideeën met een paars hart.

Keukenhof; geel met paars

En tot slot: mijn persoonlijke favorieten.

Keukenhof; wit met oranje

Keukenhof; rood met oranje en roze

Keukenhof orchidee

Ga je een bezoek plannen naar de Keukenhof? Bekijk de website!

Laat een reactie achter