Groene smoothies; lekker!

Groene smoothies

Het klinkt vegetarisch of veganistisch, vreemd en ja… vooral groen. Maar toch zijn ze enorm populair: de groene smoothies! En zonder geproefd te hebben, lijkt het toch een beetje vies. Maar proeven levert een hele andere mening op! En gelukkig zijn deze groene smoothies heel gemakkelijk zelf te maken. Hup naar de keuken dus! 

De groene smoothies kenmerken zich natuurlijk door hun groenige of soms bruinige kleur die ze krijgen van veelal groentes zoals spinazie, boerenkool of kruiden zoals basilicum. De bruine smoothies, die meestal ook groene smoothies genoemd worden, zijn vaak een mix van rood fruit met groene groenten.

De variant die je op de bovenste foto ziet is een groene smoothie voor beginners, omdat er bij de keuze van de ingrediënten is gekozen voor neutrale smaken. Deze smoothie bestaat uit een handjevol bevroren spinazie, een hele banaan, een klein handje bevroren mangostukjes, aardbeien en yoghurt. Alle ingrediënten mix je met elkaar in de blender of als je deze niet hebt met een staafmixer. Voeg naar smaak nog wat meer mango of aardbeien toe om het zoeter te maken of wat citroensap of yoghurt voor een wat meer zure smaak.

De banaan neutraliseert de sterke smaak van de spinazie. Voor de grap zou je eens een smoothie met de genoemde ingredienten moeten maken, maar wacht nog even met het toevoegen van de banaan. Proef eerst even deze groene smoothie… Opvallend hé? Voeg nu maar de banaan toe en proef dan nog eens. Smaakt een stuk beter toch?

Behalve deze variant zijn er natuurlijk nog veel meer soorten groene smoothies denkbaar. Eigenlijk moet je vooral gewoon proberen, want heel veel combinaties zijn mogelijk. En is het geen succes? Volgende keer beter. Proost!

8 reacties on Groene smoothies; lekker!

 1. Yara
  19 april 2013 at 23:59 (10 jaar ago)

  Ik maak ze ook met regelmaat, alleen dan ‘nog’ gezonder met boerenkool haha!

  Beantwoorden
 2. Liliane
  20 april 2013 at 00:50 (10 jaar ago)

  Je zou eens de kleuren moeten zien die mijn smoothies soms aannemen :P Ziet er echt niet lekker uit maar is het wel! En gezond!

  Beantwoorden
 3. thea seinen
  20 april 2013 at 09:57 (10 jaar ago)

  krijg er trek in, ik ga experimenteren, thanks

  Beantwoorden
 4. Wendy
  20 april 2013 at 21:58 (10 jaar ago)

  Ik doe het wel eens met overgebleven fruit. Dat gooi ik dan gewoon bij elkaar in de blender en dan vaak met een verrassend resultaat. :)

  Beantwoorden
 5. Carlo
  22 april 2013 at 19:24 (10 jaar ago)

  Ik ben wel benieuwd naar die met boerenkool…. dat recept heb ik nog niet getest.

  Beantwoorden
 6. Sas
  22 april 2013 at 20:59 (10 jaar ago)

  Ik moet het eigenlijk vaker maken!

  Beantwoorden
 7. Marcella
  28 april 2013 at 21:12 (10 jaar ago)

  Biologische appelsap of Flevosap maken de groene spinazie smoothie ook een stuk zoeter, erg lekker!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter